TAN Afdeling Zuid  TAN sticker 50 jaar bijgesneden

 
 
 

Sleutelen 4 juni 2016

Deze keer geen vuile handen, maar een informatieve/ interactieve sleuteldag over het onderwerp Elektra van onze traction. We zijn te gast bij de fam. van Grinsven Doornhoek 3 5465 RC te Zijtaart, alwaar een grote collectie oude voertuigen zijn gestald. Veel dafjes, maar ook enkele exoten van Citroen en andere merken. Dit alleen is al het bezoek waard. Verwacht geen opgepoetst museum, maar een keur aan gestalde voertuigen in een ruimte.

Vanaf 09.45: Ontvangst met koffie/thee en koek, waarna een openingswoord om vervolgens te starten met de sessies.
 Het onderwerp elektra is vrij breed of misschien wel te uitgebreid, daarom hebben we een keuze moeten maken. Mogelijk heeft deze sleuteldag nog een vervolg.
Eerst bespreken van de basiskennis en begrippen als Volt, Ampère, watt, weerstand, lekstroom,
overgangsweerstanden enz. (Jef Thoelen-BOCC).
Daarna workshops met als onderwerpen de kabelboom (Peter Dingen), accukabels maken René Methorst-Paul Flentrop) en storingen zoeken en opheffen (Jef Thoelen). We hebben het zo gepland dat iedereen aan elke workshop kan deelnemen.
Omtrent het onderwerp – accukabels – is het verzoek aan de deelnemers om zich te melden dat men belangstelling heeft voor een dergelijke set kabels. Deze wordt dan ook in de workshop voor en evt. door de deelnemer gemaakt. Evenwel zitten daar extra kosten aan vast. Deze moet de belangstellende(n) betalen. De kosten per kabel, afhankelijk van de door hen gewenste uitvoering, liggen voor het materiaal rond de 12 tot 18 euro.
Omdat we voor deze bijeenkomst ook extra kosten aan materiaal hebben moeten maken vragen we beleefd een eigen bijdrage van 5 euro. De eigen bijdrage wordt op de locatie geïnd. Aan het einde van de sleuteldag krijgt iedereen nog een leuke geste mee naar huis alsmede later een hand-out toegestuurd van de gepresenteerde onderwerpen. Ook je lunch moet je niet vergeten. Voor een soepje wordt wel gezorgd.
De locatie is te bereiken via Veghel/ St. Oedenrode, met de afslag Zijtaart. Daarna staan er bordjes of aanwijzingen hóé je moet rijden. Degene die over een TOMTOM beschikken, het adres is:
Doornhoek 3, 5465 RC Zijtaart.
Het aantal deelnemers moeten we helaas limiteren om het overzichtelijk te houden.
Opgave na 1 mei per email aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. We bevestigen vooraf de deelname per email. We gaan ervan uit dat U – na deze sleuteldag – beter uit de voeten kunt met de elektra in uw traction.

Jef Thoelen (BOCC), John Branderhorst, Peter Dingen, Rene Methorst. 

JJBr.