Alweer voor de derde maal in successie controleerde Ton van Heesch op 5 maart jl in zijn grote ( en boeiende!) werkruimte onze dames. Na het wegvallen van de jaarlijkse APK keuring van onze “dames” blijft het toch verschrikkelijk belangrijk, dat een onafhankelijke deskundige kritisch naar de veiligheidsaspecten van onze Traction kijkt. Hoe goed wij ook onze auto onderhouden, hoe deskundig wij ook zelf zijn , een derde , die met verstand van zaken onze Traction bekijkt, ziet altijd weer dingen die we zelf over het hoofd zien!

Hoewel er dit jaar geen grote gebreken aan het licht zijn gekomen, was het toch schrikken, dat bij de controle van de “ kabel van de accu” plotseling een hevige vonken regen kwam toen de kabel het chassis raakte. Oorzaak de onderzijde van de kabel was onvoldoende geïsoleerd , Dat moet bij het schoksgewijs rijden over een kuil natuurlijk niet gebeuren. Welaan Ton kreeg voor zijn nauwgezette inspectie werk, maar vooral ook vanwege de vele individuele adviezen, de grootste complimenten: “Ik heb vandaag toch weer veel geleerd” was een veelvuldige opmerking van de deelnemers.

En daar gaat het toch maar weer om op zo’n technische dag…. Niet alleen het veilig houden van onze dames is het doel, ook het verkrijgen van extra kennis over het voertuig is minstens zo belangrijk!

Maria en Ton, dank voor deze leerzame dag. Graag weer tot volgend jaar in Schijndel waar ik graag ook andere leden uitnodig hun Traction eens op vooral de veiligheidsaspecten grondig te laten controleren.

Rolf van der Zande

{gallery}tanzuid/sleuteldagen/techcheck2012{/gallery}