TAN Afdeling Zuid  TAN sticker 50 jaar bijgesneden
 
 
 

Waarom Technische Controle

Waarom een Technische Controle op mijn auto?

De Traction Avant, net als andere klassiekers die 50 jaar of ouder zijn, zijn niet meer APK-keuringsplichtig. Ze dienen echter wel degelijk aan de APK-eisen te voldoen. Wanneer iemand in zo'n auto aan het verkeer deelneemt en die auto blijkt bij een politiecontrole en/of na een ongeval niet in orde geweest te zijn, kan men worden geconfronteerd met bijzonder onaangename consequenties. Dat kan een behoorlijke boete zijn. Maar kan ook tot gevolg hebben dat de verzekering van het voertuig de schade niet dekt in geval van een ongeluk. Dit vooral als men weet of kan weten, dat het voertuig niet aan de APK-keuringseisen voldeed voor het ongeluk. De (juridische) gevolgen zijn in dat geval niet te overzien.

De Technische Controle van TAN bestaat nu 5 jaar en wij krijgen nu een redelijk beeld van de staat van onze Tractions. Hieruit blijkt dat een Traction gemiddeld 4,5 afwijkingen heeft. Auto's zonder afwijkingen komen niet voor. Auto's met ernstige afwijkingen wel.

De Technische Controleurs controleren de auto's met de insteek de eigenaar te helpen zijn/haar klassieker in goede en vooral veilige staat te brengen. Niet om de eigenaar in verlegenheid te brengen. Om deze reden worden gegevens verzameld in een landelijke database waarbij ze niet herleidbaar zijn, alleen de eigenaar en de controleur kennen de afwijkingen die bij een bepaalde auto zijn genoteerd. Het gaat er hierbij om een beeld te krijgen van de afwijkingen om daar bij sleuteldagen aandacht aan te kunnen besteden.

Uw auto is daarom dan ook van harte welkom.

Met vriendelijke groet,

De Technische Controleurs

Sleuteldag - Technische Controle in Schijndel

Technische Controle Schijndel 16 maart 2019

Het fenomeen Technische Controle is bij ons in de afdeling ZUID niet vreemd, omdat Ton van Heesch sinds jaar en dag deze actie voor de leden uitvoert. Inmiddels is het binnen de vereniging tot een “must” gekomen, om je auto te laten controleren op de meest essentiële punten om veilig op de weg te rijden.

Lees meer...

Technische controle dagen 2018

Technische controle dagen 2018

De vereniging TAN besloot dit voorjaar – op initiatief van Karel Beukema to Water – om voor alle leden van de vereniging een GRATIS technische controle in te voeren. Geconstateerd was dat we onze “dames” flink vertroetelen en verzorgen, maar dat een check op de essentiële punten om een veilig gebruik op de weg te waarborgen, geen overbodige luxe is.

Lees meer...

Technische check en electra check

Technische check en electra check

De jaarlijkse technische check van onze Traction is al jaar en dag in vertrouwde handen van “keurmeester”Ton van Heesch. Zo ook weer dit jaar met een novum t.w. een combinatie met een elektracheck.

Lees meer...

Verslag Technische Check 2 april 2016

Verslag Technische Check 2 april 2016

Vanochtend reden we in een treintje van 2 Tractions en een Rosalie vanuit Heeze naar Ton en Maria van Heesch in Schijndel. Een mooie lentedag om onze auto’s te laten inspecteren op de Technische Check. Met zo’n zeven auto’s die waren aangemeld hadden we een niet zo grote groep als anders. Gelukkig kwamen er ook sleutelaars zonder Traction om te kijken naar en te leren van de controles. Ton had dit jaar een koolmonoxide test toegevoegd voor elke auto.

Lees meer...

Op naar de “APK” maar dan anders!

Op naar de “APK” maar dan anders!

Onze geliefde dames staan een groot deel van het jaar in een al dan niet verwamde garage en we maken er relatief maar weinig kilometers mee. Wat niet wil zeggen dat we geen onderhoud hoeven doen. Los van de olieverversingsbeurten en smeernippeltjes is een regelmatige grondige inspectie van je auto geen overbodige luxe. Tijdens de jaarlijkse check op 11 april bij Ton van Heesch werd dit maar weer een heel erg duidelijk

Lees meer...

Technische Check 2014

In het kader van onze maandelijkse sleuteldag, had je op zaterdag 8 maart weer de kans om je traction te onderwerpen aan de kritische blik van Ton van Heesch en te genieten van de gastvrijheid van Maria. Zo ongeveer tien leden kwamen hier op af en daar er slecht vier tractions en een schone eend werden gekeurd is het duidelijk dat de maandelijkse sleuteldag een beetje sleutelen is en veel gezelligheid rond wat ons bindt: de Traction.

Lees meer...

Ongeremd genieten – Technische Check 13 april 2013

Het was die zaterdag een van de eerste mooie lentedagen. Dus vol goede moed togen wij met 7 Tractions uit de diverse windstreken naar het landelijke Schijndel. Daar in de boerderij / werkplaats van Ton van Heesch werden onze auto’s onder de loep genomen, om te kijken of we nog wel veilig de weg op kunnen dit seizoen. Nou, ik kan al verklappen dat deze keuring aardig wat opleverde.

Lees meer...

Jaarlijkse Inspectie dag door het “Oog van de Meester”

Is het de heerlijke kop soep van echtgenote Maria of het “Oog van de Meester” Ton van Heesch , die de jaarlijkse technische controle van onze Tractions in Schijndel tot een groot succes maken ? Ik denk de combinatie van deze twee belangrijke elementen.

Lees meer...

Technische keuring Zuid op 2 april……..NIET TE REMMEN !!

 

Wie zeker tijdens de jaarlijkse keuring van Zuid niet te remmen was, was gastheer en keurmeester Ton van Heesch in zijn prachtige werkplaats in Schijndel.

Lees meer...

Technische Check - West

Technische Check - West

Na de succesvolle inspectie dag op 8 mei bij Ton van Heesch, vond nu voor de westelijke kant van onze Regio Zuid (hoezo een grote regio…?) op 5 juni een Technische inspectie plaats in de garage van Rob Helbers in Dinteloord.

Lees meer...

Technische inspectie bij Ton van Heesch 8 mei 2010

Technische inspectie bij Ton van Heesch 8 mei 2010

De lange oprit bij Ton stond om 10.00 uur vol met tractions die geïnspecteerd en of getaxeerd zouden worden.

Lees meer...

Technische Check blijkt zinvol

Technische Check blijkt zinvol

Op 7 maart hield onze afdeling voor het eerst een technische check. Zeker na het afschaffen van de APK is het goed om af en toe uw Traction eens door een ander lid met kennis van de keuringseisen te laten nakijken. Vooral aan de (hand)remmen kwamen wat defecten naar voren. Ook bleek een torsieveer niet goed gemonteerd.

Lees meer...