TAN Afdeling Zuid  TAN sticker 50 jaar bijgesneden
 
 
 

Voorjaarsrit 2019 - Cadier en Keer

Voorjaarshappening: Wie Schoan Os Limburg Is.

 

Het is nu maandagmorgen, de dag na de rit. Nu nog, gedateerd vandaag, komen er een drietal aanmeldingen binnen. Volkomen begrijpelijk. Dit wil toch niemand missen. Vanuit alle uithoeken van Traction afdeling Zuid toog iedereen vroeg op pad. Op naar Limburg.

Lees meer...

Najaarsrit 2019 met BOCC - Regio Antwerpen

Najaarsrit 2019 met BOCC - Regio Antwerpen

De samenwerking met de Belgische zusterclub BOCC leverde dit jaar weer een leuke voorjaarsrit en een najaarsrit op.

Lees meer...

Najaarsrit TAN Zuid

Najaarsrit TAN Zuid 2018

De weergoden zijn ons goed op 30 september gezind en we komen bij elkaar met ongeveer 58 personen op een prachtig terras aan de Linge. Heerlijk een kop koffie met iets lekkers erbij.

Na de koffie vertrokken we via allerlei prachtige dijkjes naar het Fort bij Asperen. Daar hadden we met een gids een erg interessante rondleiding.

Lees meer...

Franse Lunch met Tractions

Franse Lunch met Tractions

Op zondag 23 sept 2018 had de Rotary Oosterhout een Franse Lunch georganiseerd voor ruim 350 deelnemers. De locatie was het klooster Sint Catharinadal in Oosterhout. De kloosterorde stamt uit 1271 en heeft vandaag de dag 16 nonnen en moeite om het prachtige complex in stand te houden.

Lees meer...

Museum bezoek de fransman Lucien Rosengart en zijn super Traction

Museum bezoek de fransman Lucien Rosengart en zijn super Traction

De afdelingen GELRE en Zuid hebben op 8 september samen een bezoek gebracht aan het Rosengart Museum in Bedburg Duitsland. Een hele belevenis.

Lucien Rosengart

Het verhaal van monsieur Rosengart is heel opmerkelijk. Lucien Rosengart is in 1881 in Parijs geboren als zoon van een reparateur van fijnmechanisch gereedschap. Hij heeft slechts zes jaar onderwijs genoten. Waarna een indrukwekkende carrière volgde. Op 22-jarige leeftijd had hij reeds een eigen bedrijf in het fabriceren van schroeven, moeren en smeernippels. De uitvinding van de roestvrije schroef wordt aan hem toegeschreven. En met een flinke zijstap ook het tafelvoetbalspel. Al heel snel, zeg maar 1918, breidde zijn bedrijf uit tot een bedrijf met 4500 werknemers. Het bedrijf fabriceerde auto-onderdelen en bouten.

Lees meer...

Oldtimer rit brengt herinneringen boven in Heeze

Tour des Bonnes Mémoires

HEEZE - Zondag 24 juni was de Oldtimer rit Tour des Bonnes Mémoires door de Brabantse dreven. Om 14.00 uur kwamen er vijf oude Citroën Traction Avants, een Citroën Rosalie en een Hudson voorrijden. De bewoners van Woonzorgcentrum Nicasius konden instappen in auto’s die zij nog herkenden uit hun jonge jeugd.

Lees meer...

Vakantieweek in Bollendorf (D)

Vakantieweek in Bollendorf (D)

Met een vooruitziende blik voor uitstekend weer, was er ook dit jaar een weekje Duitsland en Luxemburg gepland voor de leden van afdeling Zuid. 

Lees meer...

Aspergerit 2018

Aspergeweekend 9 en 10 juni

Grote opkomst BBQ 28 leden, zondag rit 25 auto's 60 leden. Geweldig feest zaterdag met lifemuziek, BBQ en vele verhalen. Zondag rit met bezoek aan Martens Asperge met 2 rondleidingen en asperge cadeau na afloop.

Lees meer...

Hemelvaart 2018

Hemelvaart in Gaasterland

Het Hemelvaartweekend van TAN Zuid was weer een topper. De organisatie, bestaande uit Gertie en Chris Hahn, Ingrid en Arie van Aken en Marieke en Paul Officier, had voor alles gezorgd inclusief uitstekend weer. Velen waren al eerder naar camping Wite Burch in Bakhuizen gekomen. Ze genoten van het prachtige weer en de mooie plaatsen in de omgeving zoals Lemmer, Workum, Sloten en Hindeloopen.

Lees meer...

Tour des Escargots - voorjaarsrit

Tour des Escargots - voorjaarsrit

Zondag 8 april kregen we een bijzonder ritschildje overhandigd bij de voorjaarsrit. Zie ik het nou echt? Tour des Escargots? Een leuk plaatje van een Traction tussen 2 trage slakken? Ja we rijden soms als een slak, maar is er iets wat wij misschien niet wisten toen we inschreven?!

Lees meer...

Regenachtige najaarsrit door het Groene woud

Regenachtige najaarsrit door het Groene woud

Als introducé van de secretaris van het bestuur van de TAN Zuid heb ik de twijfelachtige eer gekregen om op zijn verzoek een verslagje te maken van de najaarsrit van de TAN Zuid, georganiseerd door Jan Uijlings en Gaston Delvaux ondersteund door hun partners Trudy en Marjon.

Lees meer...

Aspergeweekend 2017

Aspergerit zo 11 juni 2017

Het gezegde “eerst Napels zien en dan….., aldus de strekking van dit gezegde en van toepassing op: “Voor een goed Traction-TAN-Zuid- beleving moet je zeker de aspergerit of weekend mee beleefd hebben”.

Hans en Jacqueline van den Brandt staan al 30 jaren borg voor een geslaagde organisatie van een uitzonderlijk mooi evenement met steevast verrassingen.

Lees meer...

TAN ZUID HEMELVAART 2017

Vooral nie suunig!!!

Tan Zuid Hemelvaart 2017 ( Hans Schipper zou zeggen TAN ZUID “Kampeerweekend”) was een evenement om in te lijsten in een gouden lijstje ( Nelly Bayens kan er een schilderachtig advies over geven). De commissie bestaande uit Tina en Johan Looff, Nelly en Theo Baijens, Liesbeth Kreemer en Paul Flentrop, Petra en Jaap Vermue hebben voor 70 deelnemers een onvergetelijk evenement georganiseerd met tal van nieuwe hoogtepunten in het programma.

Graag geef ik u van dit traditionele maar altijd weer afwisselende evenement hierbij een verslag:

Lees meer...

Veurjoarsrit 2017

Veurjoarsrit 2017

Zondag 23 april is Baarlo en omgeving decor van de Veurjaorsrit 2017. De organisatie is in handen van Paul Officier en Paul Flentrop. En zij hebben er een bijzondere rit langs de Maas van gemaakt… kloksgewijs en tegenkloksgewijs!

Lees meer...

Najaarsrit 2016 met de BOCC

Op zondag 9 oktober toerden we naar Essen (B) om met de BOCC deel te nemen aan de Sluitingsrit. Deze gezamenlijke rit met 100 personen - was voor onze Vlaamse vrienden hun afsluiting van het seizoen en voor TAN Zuid de najaarsrit.

Lees meer...

Aspergerit 2016

Aspergerit 2016

Sinds 1983 wordt de Aspergerit, georganiseerd door Hans en Jacqueline van den Brandt een jaarlijkse traditie binnen TAN Zuid. De laatste jaren uitgegroeid tot een weekend. Liefhebbers kunnen al op de zaterdag ervoor terecht op de muziekboerderij van de familie Brandt voor een BBQ omlijst door zang en dans.

Lees meer...

Hemelvaart weekend 2016

We hebben er lang naar uitgekeken en nu is het al weer voorbij. Maar wat hebben wij een mooi zonnig, gezellig en vooral goed georganiseerd Hemelvaartweekend met afdeling Zuid in Groesbeek mogen beleven!

Lees meer...

Voorjaarsrit 2016

Vandaag hebben we een voorjaarsrit gemaakt door het Land van Heusden; bloesembomen leuke dijkweggetjes, mooie vergezichten over de Maas, pittoreske huizen, bezoek aan Slot Loevenstein… en af en toe een (sneeuw)bui. Het was een prachtige route en een gezellig samenzijn.

Bedankt Bart van de Graaf en vader voor het organiseren van deze rit.

Lees meer...

Mooi Limburg in herfstkleuren !

Joop Kloth en Chris Hahn hebben ons zondag 25 oktober de mooiste plekskes van Zuid-Limburg laten zien. Het begon met wat druilregen bij aankomst, maar later werd het een zonnige rit. De ontvangst bij Citroen Garage Spronken in Beek was uitstekend geregeld.

Lees meer...

Zomerrit tussen de wijnranken

Op zondag 23 augustus waren we te gast bij wijngaard De Santspuy in Etten-Leur. Onze Bart van de Loo is daar als vrijwilliger wekelijks te vinden om de druiven goed te laten groeien. Eigenaar Gilbert Sweep vertelde ons tijdens de lunch in geuren en kleuren hoe hij samen met zijn vader en broer als melkveehouder gegrepen werd door het wijnvirus.

Lees meer...

Aspergerit 2015

Aspergerit 2015

Aan de K A N T ……we komen er aan !!

Het wordt een mooie traditie, dit jaar alweer voor de derde keer, dat, voorafgaande aan de zeer bekende en geliefde asperge rit, op zaterdagavond in de muziek boerderij van Hans en Jacqueline van den Brandt niet alleen een enorme uitgebreide BBQ wordt uitgeserveerd, maar  daarna ook een fantastische muziek avond wordt gepresenteerd. 

Lees meer...

Hemelvaart weekend 2015

We gingen dit jaar met Hemelvaart TANZuid naar de Belgische Oostkantons. Nu ik dit schrijf ben ik net terug van dit prachtige weekend. Ton, Wilma en Leo Helbers legden ons weer in de watten. De all-inclusive formule zorgde ervoor dat we bij aankomst op de camping Oosheem in Amel een geheel verzorgde verblijf hadden. 

Lees meer...

Voorjaars rit 2015 “Rondje Den Bosch”

In het najaar van 2014 is op verzoek van het TAN-Zuid bestuur, een team gevormd, die de opdracht kregen om de voorjaarsrit te verzorgen.Dick Aalders, Ad van Wassenaar, Jan Samuels en John Branderhorst hebben vlot hun medewerking toegezegd.

Lees meer...

Najaarsrit TAN Zuid / BOCC d.d. 19 oktober 2014

Verslag Najaarstint TAN Zuid / BOCC  d.d. 19 oktober 2014

Een lang gekoesterde wens om weer eens de contacten met de Belgische Traction Club BOCC aan te halen, mondde uit in een gezamenlijke rit, de najaarsrit. Ruim dertig jaar geleden heeft zich deze club vrienden zich afgescheiden van de Regio Zuid om op te gaan in de algemene club BOCC.

Lees meer...

Zonnige Zomerrit in Nederlandse en Belgische Kempen

Op zondag 24 augustus snorden we richting Lommel om daar gastvrij te worden ontvangen in de achtertuin van Paul en Marieke Officier. Paul had niet alleen mooie bloemen in de tuin, maar ook een mooie 2CV en 5HP op het gras gezet. Kijk welke liefhebber wil dat nou niet hebben? 

Lees meer...

Aspergerit 2014 muzikale ode aan de asperge goud van Grubbenvorst

Aspergerit 2014 muzikale ode aan de asperge goud van Grubbenvorst

Ook dit jaar was de traditionele asperge rit, al meer dan 25 maal georganiseerd door Jacqueline en Hans van den Brandt, een absoluut hoogtepunt in de grote reeks van evenementen welke jaarlijks door actieve leden van TAN Zuid wordt georganiseerd.

Lees meer...

Pinksteren 2014 BOCC

Pinksterweekend, weg met de BOCC.Samen met nog twee TAN-Zuid stellen (Peter & Ans en Julius & Anke-Nel) mochten wij eens proeven van het Pinksterevenement van de BOCC.

Lees meer...

Voorjaarsrit 2014

De voorjaarsrit met als doel de westkant van Brabant te bezoeken was een geweldig idee. In het najaar van 2013 hadden we al de Noordwestkant bezocht, met delen van de provincie Zeeland en Zuid Holland, nu zouden we de zuidwestkant een bezoek afleggen. Een uitdaging voor de organisatoren (namen)……………..! om ons een gevarieerd programma van natuur en cultuur voor te schotelen.

Lees meer...

Najaarsrit 2013 stamppot rit

De TAN-Zuid najaarsrit en tevens puzzelrit was ook dit jaar weer geweldig georganiseerd. We mochten genieten van een mooie najaar dag en zijn gestart bij de familie Helbers thuis in Dinteloord met koffie en zelfgemaakte appeltaart.

Lees meer...

Aspergeweekend 2013

Aspergeweekend 2013

Op zaterdagmiddag 8 juni zijn we naar Grubbenvorst gereden met de trax en caravan voor de aspergerit van zondag 9 juni.

Lees meer...

Hemelvaart weekend 2013

Hallo Tractionisten,

Iedereen heeft het weer overwogen, wat gaan we doen met Hemelvaart. Wij hadden besloten om mee te gaan met de afdeling Zuid dit keer en daar hebben we geen spijt van gehad.

Lees meer...

Voorjaarsrit 2013

Om 9 uur vertrokken dit maal slechts twee tractions uit Heeze richting Lommel. Marc had een fraaie route gemaakt zodat we al helemaal in de juiste stemming op het verzamelpunt aan het kanaal aankwamen.

Lees meer...

Een grensoverschrijdende snert rit

Na een nachtvorst met goede moed de Traction op zondagmorgen richting Borkel en Schaft gekregen. De temperatuurmeter kwam niet boven de 40 graden.

Lees meer...

Aspergeweekend 2012

Aspergeweekend 2012

Hans en Jacqueline v.d. Brandt hadden dit jaar een primeur voor ons in petto. Naast de befaamde aspergerit op zondag was er nu ook een feest op de zaterdag georganiseerd.

Lees meer...

Hemelvaart weekend 2012 in Licques (FR)

Hoe de weergoden het Hemelvaartweekend een groter succes heeft gemaakt. Het succes zit grotendeels in de voorbereiding en gezellige leden, maar het toefje werd door de weergoden verzorgd.

Lees meer...

" Les Chevrons qui Chantent" - Ster ontdekt op Hemelvaart weekend 2012

 

Wie had dat gedacht dat we een echte Andrea Boccelli in ons midden hebben?

Lees meer...

Voorjaarsrit 2012 Brommers kieken

Tja, als je de titel leest, denk je wat doen ze nu bij Zuid? Brommers kiek'n, doen ze dat niet in Oost?

Lees meer...

Snertrit met Pit !

Op de warmste 2 oktober ooit hadden Theo Baijens en Jos Plasmans met vooruitziende blik een mooie najaarsrit gepland. Het was 25 graden die dag en eigenlijk meer tijd voor een grote coupe ijs dan een stevige kop erwtensoep. Met een mooie opkomst van ruim 50 personen was het terras op het startpunt in Bergeijk snel gevuld. Hier alvast de foto's van deze mooie rit, met een leuk bezoek aan het likeur en frisdranken museum in Hilvarenbeek. Een aanrader!

Lees meer...

Vogezenrit . . . . voor sommigen zelfs te kort geweest!

Waar clubritten normaliter volledig voorgeprogrammeerd zijn was de tocht naar de Vogezen een uitdaging om te ervaren hoe een reis van een week naar Frankrijk en zonder programma zou verlopen én of daar al belangstelling voor zou zijn.

Lees meer...

Aspergerit 2011 - Een rit die ons nog lang bij zal blijven!

Aspergerit 2011 - Een rit die ons nog lang bij zal blijven!

Dit jaar werkte de zon niet mee. Met af een toe een flinke bui was het binnen bij de Witte Dame gelukkig goed vertoeven.

Lees meer...

Hemelvaart 2011 TAN Zuid……Business class niveau!

Het organisatie comité , bestaande uit Wilma en Ton Helbers, Lia en Marc Vos, Leontien en Geert van Eijk heeft geschiedenis geschreven door het organiseren van een fantastisch Hemelvaart weekend. 

Lees meer...

Van het rijke Roomsche Leven en het Zwarte Werk

Deze zonnige dag begonnen wij op devote wijze bij het klooster van Postel de rit met koffie en gebak waarna we nog wat tijd hadden om de kruidige kloostertuinen te bezoeken alvorens we gingen rijden.

Lees meer...

Snert met suiker en vlas

Zaterdag 6 november was al weer de laatste rit van het jaar. Het seizoen dicteert dan ook dat het tijd wordt voor Snert! Lees hier het verslag met foto's.

Lees meer...

Groene Woud rit 18 sept 2010

Rond 18 september wordt in de regio Eindhoven jaarlijks de bevrijding van Zuid Nederland herdacht en gevierd.

Lees meer...

Aspergerit 2010

Aspergerit 2010

De aspergerit vanuit Grubbenvorst beleefde dit jaar met 35 auto's een grote opkomst. Een mooie opsteker voor Hans en Jacqueline van den Brandt die dit evenement al voor de 17e keer organiseerden. Een mooie rit, een leuke excursie en afsluiting met een aspergediner, waarbij je zoveel asperges mag eten als je lust....

Lees meer...

Hemelvaart weekend 2010 een all-inclusive voor Zuid!

De commissie bestaande uit Wilma en Ton Helbers met hun zonen Rik en Leo en Wilma en Siraar Jans en Geeke en Ben van Kulsdom met hun zoon Erwin hebben voor bijna 70 deelnemers van TAN Zuid een fantastisch Hemelvaart weekend georganiseerd.

Lees meer...

Tractions rijden voor bejaarden

Via Donald Pruissen die lid is van de Vrienden van Huize Katwijk in Oss, kregen we het verzoek om met een aantal Tractions de bewoners een leuke dag te bezorgen. In totaal deden 7 Tractions mee. Chauffeurs waren Maria en Ton van Heesch, Geert van Eijk, Jan Uylings, Donald Pruissen, Piet van Vonderen en Jac Jamar. Wij vonden het een leuke activiteit om te doen. Lees het krante-artikel..

Jan Uylings

Lees meer...

Weer een prachtige Voorjaarsrit door Brabant

Hubert van Beusekom en Peter van Heijst hebben de TANzuid-leden en hun gasten op zondag 11 april verrast door de rit te plannen in een interessant stuk natuur: Het Goene Woud en Meijerij in Noord Brabant.

Lees meer...

Najaarsrit 2009 Noordkempen

Het leek wel zomer, op 27 september. Met een grote groep Tractionisten kwamen we aan op het startpunt in Goirle. Daar werden we verwelkomd door Frank en Francis Kok en de ouders van Francis. We hadden al zo een vermoeden dat dit een leuke en actieve dag zou worden, want de familie Kok houdt wel van een grapje en een spelletje.

Lees meer...

Parijs Moscou Parijs……..

Wat de TC niet voor elkaar kreeg lukte TAN Zuid wel !!!

Bij de aankondiging in 2005, dat er in 2009 weer een rit “Parijs Moscou Parijs “ zou worden gereden, heb ik mij, samen met Monique, direct ingeschreven voor deze historische rit.

Lees meer...

Naar Moskou en terug

Het is geen OAD reis hoor..

Ik zit aan de tafel bij Rolf van der Zande, en ik zie twee glimmende heren voor mij. Rolf en zijn buurman Wim van Duren zijn helemaal klaar om een jongensdroom uit te laten komen. Niet lang na dit gesprek zullen zij beiden met hun echtgenotes op reis gaan naar Parijs. In een Traction met caravan. Vandaaruit gaat het bijna 8000 kilometer heen en terug naar Moskou. Dit is het begin van een 7 weken durend avontuur!

Lees meer...

Aspergerit 2009

Aspergerit 2009

Ondanks het, in eerste instantie slechte weer, was dit jaar de aspergerit weer een grandioos succes. Nadat we Grubbenvorst achter ons hadden gelaten begon voorzichtig de zon te schijnen.

Lees meer...

Hemelvaart weekend 2009

Mooi weer, mooie omgeving, uitstekende organisatie, prachtige rit. Alles aan deze 4 dagen was geslaagd. In een zonnig Gulpen genoten we met een groep van 80 personen een fantastische lang weekend. Hoogtepunt was de gezamenlijke rit door het Zuid-Limburgse landschap met een uitstapje naar Wallonie en de omgeving van Aken. En...het nemen van een gelijkvloerse kruising met een rivier...

Lees meer...

Voorjaarsrit in de pers!

Op 5 april gingen we met zijn allen de Brabantse Wal doorkruisen. Mooi weer, een goed gevuld programma en veel Tractions waren weer de ingredienten van een geslaagd evenement.

Lees meer...

Met Bianca op de achterbank naar huis ..

Dit jaar stond er weer een echte Mosselrit op het programma. Een goede reden om samen door de Zak van Zuid-Beveland te gaan toeren.

Lees meer...

Midden Limburg Rit 20 september 2008 met PATAN

Het was een stralende zaterdagmorgen toen we met de Traction naar het startpunt in Ittervoort reden. Hoewel de herfst bijna begonnen was, werd het zonnig en warm. Via leuke binnenwegen kwamen we op de Route Napoleon uit bij café de Tramhalte. Daar stond Frans Tromp ons te verwelkomen, zodat iedereen zonder krassen zijn Citroën klassieker kon parkeren. Zie ook het Video verslag van de lokale TV Ellef

Lees meer...

Zomerrit 29 juni 2008

Dit keer gingen we met de Mercedes Oldtimers op stap in de omstreken van Den Bosch.

Lees meer...

Aspergerit 2008

Aspergerit 2008

Op 8 juni was het weer een feest van herkenning op het Pastoor Vullinghsplein. Naast vele fraaie Tractions was er live muziek (!) en ... goed weer.

Lees meer...

Hemelvaart weekend 2008

Foto's van een geslaagd en zonnig Hemelvaart weekend ! Van 1 tot en met 4 mei verbleven we in en om Bertrix - in de Belgische Ardennen.

Lees meer...

Grenzenloos gesmokkel

Op 28 oktober gingen we het donker de Belgische grens tegemoet om te smokkelen. Wie schetst onze verbazing toen we onderweg werden aangehouden door de boswachter en deze twee douaniers! Vakkunding wisten ze de nodige smokkelwaar in de 2cv's en Tractions boven water te krijgen...

Lees meer...

Picknick rit 2007

Op 26 augustus 2007 hebben we een prachtige rit gereden door West en Midden Brabant. De rit was uitgezet door Nico Driessen.

Lees meer...

Aspergerit 2007

Aspergerit 2007

Nadat we onder het genot van een bakje koffie en Limburgse vlaai elkaar weer begroet hadden en de laatste nieuwtjes waren uitgewisseld was het tijd voor de rit. Gelukkig waren de weergoden met ons toen we met wederom dit jaar een grote groep aan de aspergerit begonnen.

Lees meer...

Motorpech

Na alweer, een geweldig kampeerweekend van afd. Zuid, en ook weer zeer goed georganiseerd. Je snapt niet dat alles wat wij hebben gekregen, van de organisatie, geregeld is met een min. bedrag aan inschrijfgeld, toppie, organisatie!

Lees meer...

Hemelvaart weekend 2007

Na 2 jaren waarin de Hemelvaart trips nogal regenachtig waren hoopte iedereen natuurlijk op een droge en zonnige trip voor dit jaar. En het kwam goed!

Lees meer...

Voorjaars rit 2007

Bart van de Graaf en Bart van de Loo hadden een perfecte rit uitgezet waarbij we met 19 equipes aan deelnamen. Een zonovergoten dag maakte het geheel tot een echt feest.

Lees meer...