TAN Afdeling Zuid  TAN sticker 50 jaar bijgesneden
 
 
 

Hemelvaart 2022

Driemaal is scheepsrecht: Hemelvaartweekend in Frankrijk

 

Dan wat algemene info, zeker ook voor degenen, die in 2020 nog niet besloten hebben om mee te gaan.

Ons doel is camping La Samaritaine in Buzancy. Een klein Frans dorpje ongeveer 40 km onder Sedan en gerekend vanaf Eindhoven ruim 310 km.

Lees meer...

Verslag Franse Lunch Catharinadal

Verslag Franse Lunch - Rotary Oosterhout

Op 22 september 2019 was TAN Zuid te gast bij de Rotary Club Oosterhout om met onze Tractions de Franse Lunch, die door de Rotary georganiseerd werd, op te luisteren. De opbrengst van deze dag komt geheel ten goede aan de zusters Norbertinessen en met het opgehaalde geld wordt dit jaar de afscheiding tussen het klooster en de wijngaard/restaurant verwezenlijkt.

Lees meer...

Verslag A tm ZX Markt Simpelveld

Verslag A tm ZX Markt Simpelveld

Al jaren wordt in Simpelveld een Citroenbeurs gehouden onder de naam van A t/m ZX Markt. Een lokale aangelegenheid die rondom het station Simpelveld wordt gehouden. Het trekt echter al jarenlang steeds meer publiek uit al de omringende landen, vooral mensen die opzoek zijn naar een koopje.

Lees meer...

Verslag Bevrijdingsfestival Groesbeek 2019

Verslag Bevrijdingsfestival Groesbeek 2019

Rolf Jansen heeft getracht een mooie bijdrage te leveren aan het festival en ook de Traction op de kaart te zetten. Helaas, hebben weinig leden gereageerd, terwijl het toch een leuke happening was, waarvoor nog iets tegen over stond. Gevraagd was naar 10 Tractions, waarvan er slechts drie gepresenteerd kon worden door de leden Herman Lelieveld, Fred Lemmers en Erik van Bronswijk.

Lees meer...

Hemelvaart weekend 2019

Tan Zuid Hemelvaartsweekend 2019

Van 30-5 t/m 2-6 vond de Hemelvaartweekend TAN Zuid plaats in Zeeuws Vlaanderen. 33 Tractions met bestuurders en partners hadden zich dit jaar aangemeld en waren “van de partij”. De hemelvaartcommissie werd dit jaar gevormd door`: Johan en Tina de Looff, Evert en Hera van den Branden, Hans en Marijke van Hanswijk, Toine en Ria de Hullu. We waren te gast op een prachtige locatie: Camping “de Paardenwei” in Oostburg.

Lees meer...

Retromobile 2019

Retromobile Parijs 7 februari 2019

Om 5 uur in de vroege ochtend vertrokken we vanuit Nederweert naar Parijs. Onderweg pikten we op een afgesproken plaats in België Paul op. De reis verliep voorspoedig en na een koffie onderweg kwamen we aan in een zonnig Parijs. 
Lees meer...

De Citroën A T/M ZX-Markt op 30 september in Simpelveld

De Citroën A T/M ZX-Markt op 30 september in Simpelveld

Op zondag 30 september beleefde de Citroën A T/M ZX-Markt haar vijfde editie bij de Miljoenenlijn! Niet alleen waren er volop oldtimers en youngtimers te bewonderen van Franse merken zoals Citroën, Renault en Peugeot, ook het station Simpelveld verkeert helemaal in de Franse sfeer.

Lees meer...

Molentocht Goes

Molentocht Goes

De jaarlijkse oldtimerrit in Goes onder de naam de "Molentocht " heeft toch een heel aardig traction gehalte gekregen. Aan de start namen enkele tractions deel, waaronder de Rosengart van Johan de Looff.

Lees meer...

ICCCR 2016 Concours d ‘Élégance

Dit pakkend onderdeel van de ICCCR was al gepland, als ik tijdens de algemene ledenvergadering in maart van dit voorjaar de vraag kreeg om namens TAN dit onderdeel te ondersteunen. Al snel werd ik door Herman Sluijter geïnformeerd met wie ik in contact kon treden om, samen met andere clubs, dit onderdeel op te starten.

IMG 2177

Na afstemmingen troffen we elkaar t.w. Peter Drijvers(Panhard), Kees van der Donk en Michael Sengalrayan(ID/DS) Andre Koster(PATAN) in een restaurant in de Meern. We realiseerden ons dat het allemaal wel erg kort dag was, maar we raapten de handschoen op om dit onderdeel van de ICCCR tot een goed einde te brengen.

Lees meer...

Dat gaat naar … Reims toe….

Op de nieuwjaarreceptie was van dit evenement reed gewag gemaakt. Een poging om een “busje” vol te krijgen mislukte helaas. Paul Officier, Bart van de Loo en John Branderhorst vonden elkaar om in een dag op en neer toch de beurs te bezoeken. Voor de liefhebbers een “Mekka” van formaat, zoals de berichten aangaven, voor Bart en John zou het trouwens eerste keer zijn dat ze deze beurs bezochten. De verwachtingen waren hoopvol gestemd.

Lees meer...

Met TAN-Zuid naar het Conservatoire

Vrijdagochtend 14 november is het dan zover. TAN-Zuid
(met ook nog enkele leden van Oost, Rotterdam en wat oud-TAN Zuiderlingen)vertrekt met een grote touringcar van GEBO reizen naar Parijs om aldaar het Conservatoire van Citroën te gaan bezoeken. Om 06.00 uur stapt de eerste ploeg aan boord in Geldrop, waarna richting gezet wordt naar Breda waar de tweede ploeg al ongeduldig staat te trappelen.

Lees meer...

Hemelvaart weekend 2014 in Nord-Pas de Calais

Heel gepast om met onze “Dames” een locatie in Frankrijk te kiezen. En wel de Camping Domaine des Poteries in Flines les Mortagne. De streek heeft een authentiek Frans karakter en wordt niet overstroomd door toerisme. Dat was dan ook een grote plus voor het rijden van een aantal georganiseerde en ongeorganiseerde ritten.

Lees meer...

50 jaar TAN artikel

Tijdens het 50 jarig bestaan van TAN zijn Bart en Magriet van de Loo geinterviewd. Wij willen u dit krantenartikel niet onthouden.

krantartikel

 Download hier het hele artikel.

Reims- 26e Salon Champenois du véhicule de collection

Na de oproep via mail aan leden van TAN Zuid om aan te geven of ze belangstelling hadden om naar Reims te gaan meldden zich (buiten mijn 3 medepassagiers en ikzelf) nog 6 enthousiastelingen aan.

Lees meer...

Fotoboeken Jaarfeest

Onze fotograaf Gerard Scholten is druk bezig geweest om de mooiste plaatjes te schieten van alle deelnemende equipes.

Lees meer...

Verslag TAN Jaarfeest 2012

Ontmoeting, gezelligheid en genieten centraal tijdens fleurig Jaarfeest

Ruim 200 Tractionisten en 100 Tractions waren zaterdag 25 en zondag 26 augustus in Noord-Brabant en Limburg voor het Traction Jaarfeest. Een rondrit door het Groene Woud, een bezoek aan museum Bevrijdende Vleugels, een feestavond en een bezoek aan de wereldtentoonstelling de Floriade stonden op het programma. De organisatie was dit jaar in handen van TAN Zuid.

Lees meer...

Fleurig Jaarfeest goed bezocht

Een prachtige zonnige zaterdag zette de toon voor een grandioos feestweekend. Tractions uit alle windstreken kwamen naar het Brabantse Schijndel en werden daar met een glimlach en bloasmuziek ontvangen.

Lees meer...

TAN op Interclassics 2012

Ook dit jaar was Interclassics weer de moeite waard om te bezoeken. John en Annemie Lambrechts waren weer van de partij met een TAN stand, dit keer hadden we een mooie lange stand. Diverse bijzondere Tractions waren te zien: De Yvette Horner look-alike van Rob de Bas, het dans-son-jus Sportje van Joep Kloth en een rode Commerciale.

Lees meer...

Een Zonnig Jaarfeest TAN

Op een zonovergoten zondag 25 september verzamelden we met zo'n 135 Tractions bij Fort Vechten in de buurt van Bunnik. Daar stond de koffie klaar, kregen we een gratis mini-rondleiding door het oude fort, en lieten we ons de koffie met speciaal gebakken Fort koeken goed smaken.

Lees meer...

Algemene Ledenvergadering TAN 2011

Op 17 april was de Algemene Ledenvergadering van Traction Avant Nederland in Steenenkamer bij Deventer.

Lees meer...

Traction Cabriolet BEST of SHOW in Maastricht

We wisten al dat Hans en Jacqueline van den Brandt een bijzondere Traction Cabriolet hebben, en nu heeft de auto de eerste prijs van de Clubs gewonnen op Interclassics in Maastricht.

Lees meer...

Opstomen naar Rotterdam

Op 26 september zagen de straten van Rotterdam en Delfshaven zwart van de Tractions. Meer dan 160 equipes hadden zich ingeschreven voor het grootse TAN Jaarfeest.

Lees meer...

Centraal Magazijn en ALV

We hadden al een tijd op ons verlanglijstje staan om eens met de sleuteldag naar het Centraal Magazijn te gaan. Het magazijn is al weer enige tijd geleden verhuisd naar een plek dichter bij onze afdeling, in de buurt van Tiel. Omdat we ook nog onze jaarlijkse ledenvergadering Zuid tegoed hadden, werd voor 4 september aangekleed programma gemaakt.

Lees meer...

TAN op Interclassics 2010

Onze leden uit Zuid-Limburg hebben weer goed hun best gedaan in Januari ! Op de autobeurs Interclassics en Topmobiel van 15-17 januari in het MECC in Maastricht, had John en  Annemie Lambrechts met familie en diverse leden vanuit Zuid een mooie stand opgezet met 3 Tractions.

Lees meer...

75 jaar Traction in Arras

Van 10-13 juli was in Arras de internationale bijeenkomst ter ere van 75 jaar Citroen Traction Avant. Vanuit 17 landen deden ruim 700 equipes mee, met 1500 personen. Na Frankrijk (286) kwamen de meeste equipes uit Nederland (175).

Lees meer...

Tractions op de filmset

Op een donderdagavond in december kreeg ik een telefoontje van Rolf van der Zande. Of ik met een Traction een scene wilde spelen in een speelfilm? Nou dat hoef je natuurlijk geen twee keer te vragen...Ja dus!

Lees meer...

ALV 2008 in Brakel

Op 13 April werd de Algemene Ledenvergadering van Traction Avant Nederland gehouden in het Brabantse Brakel. Hier vindt u alvast de foto's van een geslaagd evenement!

Lees meer...

TAN in de prijzen op Interclassics 2008

Voor de 10e keer was TAN weer present op de Interclassics-Topmobiel beurs in Maastricht. En de mooie stand kreeg de 3e prijs van de jury !

Lees meer...