TAN Afdeling Zuid  

Sleuteldag - Alle Remmen Los

Sleuteldag - Alle Remmen Los

Op 13 april gingen alle remmen los! Nee-nee, geen ongeremde feestavond, maar we gingen met 20 man sleutelen aan de Traction van Ben Mooren in Tilburg.
Lees meer...

Sleuteldag - Technische Controle in Schijndel

Technische Controle Schijndel 16 maart 2019

Het fenomeen Technische Controle is bij ons in de afdeling ZUID niet vreemd, omdat Ton van Heesch sinds jaar en dag deze actie voor de leden uitvoert. Inmiddels is het binnen de vereniging tot een “must” gekomen, om je auto te laten controleren op de meest essentiële punten om veilig op de weg te rijden.

Lees meer...

Kabelboom, connectoren en zekeringen

Kabelboom, connectoren en zekeringen.

Met deze ambitieuze inhoud konden de twee nieuwe leden van de technische commissie hun eerste proeve van bekwaamheid tonen. Ze hebben de uitdaging aangenomen en ons vervolgens getrakteerd op een ruim opgezet programma.

Lees meer...

Sleuteldag nov 2018

Een sleuteldag waarbij het sleutelen achterwege is gebleven.

Op 10 november waren we uitgenodigd om onze sleutel dag te houden in de Collse watermolen.

Het gehucht Coll ligt aan de kleine Dommel tussen Nuenen en Tongelre. In de tijd van Van Gogh was nog geen sprake van Groot Eindhoven. Nu wel en maakt Tongelre daar onderdeel van uit.

De molen ligt in het gebied de Urkhovense Zeggen, een groot natuurgebied in het dal van de kleine Dommel. Uitgestrekt en vol van riet en wilgenmoeras.

Lees meer...

Ambachtelijk vertinnen van plaatwerk

Ambachtelijk vertinnen van plaatwerk

Een vrij pretentieus onderwerp stond op het programma. Bekend was dat Arie van Aken aan een coque (lees kaal carrosserie) van een BN-wieltje uit 1951 bezig was. Naast zijn BN uit 1955 had hij dit als “oefen project “uitgekozen om enerzijds voor een echt restauratieproject, anderzijds om toch wat te hobbyen aan een traction

Lees meer...

Agenda

April 2019
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Wie is Online

We hebben 72 gasten en geen leden online