De auto’s werden gekeurd op hun invloed op het milieu via de uitlaatgassen, hoewel ook wel duidelijk werd dat een aantal ook al olie druppelend proberen een nog grotere impact te hebben. Verder controle van alle mogelijke spelingen rond de wielophanging, de werking van vooral de handrem en de algemene staat van het voertuig met soms zijn specifieke problemen, zoals uitlijning, kapotte benzinepomp, afstellen stationair toerental, etc. Ter plaatse werd ook gerepareerd, zoals het afstellen van de lager speling van de achterwielen of de speling van de stuurkogels..

Van een traction was in het verleden de as tap van het rechter voorwiel gebroken, waarna zij enige meters over het wegdek schoof op de houder van de rechter stuurkogel bevestiging. Op bijgaande foto is duidelijk te zien dat de traction ter plaatse enige millimeters staal was verloren. Ton had wat reserve onderdelen ter plaatse, maar helaas bleek dat het toch niet te passen.

Het was een leuke dag in goede ambiance, weer het een en ander geleerd en genoten van de koffie, koek en erwtensoep op het speciale erf van Ton en Maria(zie foto).

foto 1

Reparatie ter plaatse 

 Foto 2

Afgesleten stuurkogelhuis

 Foto 3

Wat je gemist hebt als je er niet was!!

 foto 4

Het speciale erf van Ton en Maria

 Paul Officier