.IMG 0510

Naar goede gewoonte doen we aan het begin van het seizoen een check van de auto’s. We beginnen weer met het rijden van ritten en we willen dan natuurlijk veilig en wel de weg op. Ton van Heesch heeft niet enkel de kennis en kunde om dit perfect uit te voeren maar ook nog eens een fantastische ruimte om dit te kunnen doen. Of het nu mooi of minder mooi weer is, bij Ton geen enkel probleem.

Al voor tien uur stond de eerste auto op de brug. Hier was een afspraakje voor gemaakt want het was nodig de remvloeistof te vervangen. Dit klusje was natuurlijk zo gepiept maar dan nog de inspectie. Elke auto werd grondig nagekeken op de vitale delen. Banden, remmen, dragende delen, stuurinrichting, enz., enz.. De eerste auto gaf al direct een mooie vondst. Tijdens de inspectie stuitten we op speling aan een stuurkogel. Bij het verder bekijken bleek al snel dat de speling makkelijk te stellen was maar nog veel belangrijker dat de borgpennen verdwenen waren. De dag was natuurlijk toen al geslaagd.

In rap tempo werden de acht opgegeven auto’s op en af de brug gereden, geïnspecteerd en kleine ongemakken werden daar waar mogelijk direct verholpen. Er bleek maar één auto te zijn waar geen mankementen aan werden geconstateerd. De volgende zaken werden onder meer gevonden: meermaals te slappe handremkabels (werden ter plekke afgesteld), defecte carterpan pakking, te weinig olie in de versnellingsbak ( is ter plekke bijgevuld ), poreuse remslangen, vervuilde remvloeistof ( is ter plekke bij twee voertuigen vervangen ), bij 3 voertuigen versleten silent blocks in voorbrug, ten slotte een voertuig met speling op een voorwiel lager.

Hieruit blijkt toch maar weer hoe belangrijk het is om een dergelijke dag te organiseren. Dank aan iedereen die zijn auto beschikbaar heeft gesteld voor de inspectie maar vooral dank aan Ton en Maria voor de kennis, kunde en fantastische organisatie van deze dag.

De sleutelcommissie,

Chris Hahn, Frank en Francis Kok.