TAN Afdeling Zuid  TAN sticker 50 jaar bijgesneden

 
 
 

75 jaar Traction in Arras

Van 10-13 juli was in Arras de internationale bijeenkomst ter ere van 75 jaar Citroen Traction Avant. Vanuit 17 landen deden ruim 700 equipes mee, met 1500 personen. Na Frankrijk (286) kwamen de meeste equipes uit Nederland (175).

 

Een voor de gelegenheid gecreëerd museum met daarin 75 Tractions, afkomstig van de drie productielocaties, films uit de tijd, voordrachten, een defilé van alle modellen (1934-1957), attracties voor de deelnemers (m/v), een onderdelenbeurs, een ontvangst op de schitterende pleinen van Arras, … maakten deze vier dagen tot hét onvergetelijke evenement van 2009, … en zeker een van de meest gedenkwaardige bijeenkomsten die ooit rondom de Traction zijn georganiseerd. Wij hebben tijdens deze 75 uur ook hulde gebracht aan en buitengewone man : François Lecot, we wilden daarom een uitdaging doen herleven om gedurende 75 uur een Traction non-stop te laten rijden op bio-brandstof

Foto's

Hieronder ziet u foto's gemaakt door Marc en David Vos.

Programma

Op de website van de organisatie is het programma te vinden. Er is een franstalige hoofdsite, een nederlandstalige en verder nog een franstalige met details. 

Hoofdsite

Nederlandstalig

Franstalig

Een leuke Belgische site

Terug naar huis Parijs - Moskou rit

Heb je nog wat vakantiedagen over, dan kun je blijven voor de 14e juli. Altijd leuk feest in Frankrijk! Omdat de rit Parijs Moskou op 18 juli start bestaat er waarschijnlijk de mogelijkheid mee te rijden naar Brussel of Amsterdam. 

Voor meer informatie zie de website www.caar.nl