TAN Afdeling Zuid  TAN sticker 50 jaar bijgesneden

 
 
 

Traction Cabriolet BEST of SHOW in Maastricht

We wisten al dat Hans en Jacqueline van den Brandt een bijzondere Traction Cabriolet hebben, en nu heeft de auto de eerste prijs van de Clubs gewonnen op Interclassics in Maastricht.

Met een tiental leden verzamelden we zondagmorgen op de koffie onderweg naar Maastricht. Vervolgens bezochten we deze altijd gezellige en interessante oldtimer beurs in het Zuiden. Traditiegetrouw hadden Annemie en John Lambrechts weer met diverse vrienden en leden van TANZuid een stand ingericht met mooie Tractions. Over belangstelling was ook deze keer niet te klagen. Er waren natuurlijk veel vragen over de roomwitte zescylinder cabriolet die stond te pronken met een mooie beker op haar motorkap. Een beetje beduusd waren ze wel op vrijdagavond toen werd gezegd dat een tweede plaats voor een franse auto was bestemd.. Dat zal die van ons wel zijn dachten ze, maar het bleek een mooie Simca die de prijs won. Toen werd uiteindelijk de eerste prijs bekend gemaakt en was het feest compleet. Zondag waren de trotse eigenaars Hans en Jacqueline met hun andere Traction naar de beurs gereden om het goede nieuws in ontvangst te nemen. Hans kon de hele middag uitleg geven aan de geïnteresseerde bezoekers. Genoeg bekijks trokken ook de andere twee Tractions die er keurig bij stonden. Een ervan staat dit jaar op uw TAN kalender afgebeeld met een mooi straatje Limburgse vakwerkhuizen op de achtergrond.

Bedankt aan allen die meegewerkt hebben aan deze mooie stand - ook dit jaar weer! 

Vanuit onze vereniging is tegenwoordig meer aandacht voor lokale evenementen. Er is met het landelijk bestuur afgesproken dat publiciteit op beurzen door de afdelingen zal worden verzorgd. Het voordeel is dat meer lokale inzet mogelijk is en de lasten en lusten verdeeld kunnen worden over de regio's. Dus bij dezen natuurlijk ook een aansporing voor alle TAN afdelingen om ook voor een hoofdprijs te gaan!

We maakten natuurlijk nog een rondje langs de andere clubstands met Simca's, Opels, Healey's, Mercedessen enzovoort. Dit soort beurzen zijn bij uitstek de gelegenheid om contact te leggen als je overweegt een dergelijke oldtimer te kopen in de toekomst. Maar ook als je dat niet van plan bent, is het gewoon leuk om al dat moois te bekijken en een praatje aan te knopen. Aan gereedschap en onderdelen verkoop is er geen gebrek, maar voor de Traction onderdelen moet je toch naar Citromobile. 

Mooi was ook dat we een Traction specialist zagen vanuit het hoge noorden. Arjen Antonisse heeft een Traction garage in de buurt van Meppel en had diverse bezoekers uit Nederland, Duitsland, en Belgie al over de vloer gehad.  We zijn welkom om een keer in zijn bedrijf te komen kijken met de sleutelaars. Voor de andere afdelingen heeft hij al diverse open dagen georganiseerd. 

Tot slot hebben we nog een kijkje genomen op het Topmobiel gedeelte van de beurs dat dit jaar helemaal in het teken stond van Mercedes-Benz. Een mooie collectie van pre-war auto's stond opgesteld, maar daarnaast waren ook de latere producten te zien. Mijn zoon David telde al vlot 5 SLR's en dat vond ie wel vet.. zijn dag was weer goed.

Marc Vos