TAN Afdeling Zuid  TAN sticker 50 jaar bijgesneden

 
 
 

Verslag Franse Lunch Catharinadal

Verslag Franse Lunch - Rotary Oosterhout

Op 22 september 2019 was TAN Zuid te gast bij de Rotary Club Oosterhout om met onze Tractions de Franse Lunch, die door de Rotary georganiseerd werd, op te luisteren. De opbrengst van deze dag komt geheel ten goede aan de zusters Norbertinessen en met het opgehaalde geld wordt dit jaar de afscheiding tussen het klooster en de wijngaard/restaurant verwezenlijkt.

Om 09.00 uur vertrokken wij (Marc, Geert en Leontien) uit Heeze. Onderweg sloot de Traction van Henk en Marianne uit Veldhoven ook nog aan.

Aangekomen bij het Norbertinessen klooster St. Catharinadal mochten we aansluiten bij een rondleiding door het klooster wat binnenkort het 750 jarig bestaan viert. De 15 Norbertinessen die nog in het klooster wonen zijn nog volledig zelfvoorzienend. De aanpalende wijngaard is ondergebracht in een stichting die de wijngaard volledig exploiteert. Het klooster heeft altijd een hechte band gehad met het huis Van Nassau en diverse abdissen waren van dit Huis.

Na deze mooie rondleiding was het tijd voor koffie en konden er nog diverse kraampjes bezocht worden waar leuke zaken te koop waren, zoals planten uit de kloostertuin, een lederwarenstand, een kaasstand en zelfgemaakte foto ansichtkaarten die een van de zusters maakte.

Vervolgens mochten wij aanschuiven aan lange tafels welke in de wijngaard opgesteld waren. Door alle gebeden van de zusters bleef het weer werkelijk voortreffelijk en we hebben genoten van al het lekkers wat ons voorgeschoteld werd.

Na afloop bleek dat de zusters toch ook wel geïnteresseerd waren in techniek want de Tractions werden nauwkeurig bestudeerd wat er in resulteerde dat Henk Maas met vrijwel alle zusters een rondritje gemaakt heeft. Wat zich precies heeft afgespeeld tijdens deze rondritjes zullen we nooit weten, maar alle zusters kwamen blozend en giechelend de Traction weer uit……….

Na nog een kop koffie met 2 soorten likeur van de abdij van Postel konden we terugzien op een zeer geslaagde en culinair hoogstaande dag!