Met ruim 25 Tractions vertrok de stoet vanaf Café Vingerhoeds in Oirschot om, tegen enkele verkeersregels in, de dorpen St Oedenrode, Liempde, Gemonde, St Michielsgestel, Den Dungen, Middelrode, Heeswijk Dinther etc. te bezoeken. Niet door de dorpkernen, maar over landweggetjes, zandpaden (beperkt) via buurtschappen zoals Kasteren bij Olland, over en langs de Dommel, over het Duits Lijntje en later de Dungense Brug.

Na een behendigheidsproef vanwege een opgebroken weg werd het eerste deel afgesloten bij de Kilsdonkse molen. Een unieke molen in Nederland vanwege de aandrijving door wind of water en de productie van meel en olie (lijnzaad of walnoten). Na een relaxte stop met koffie en de fameuze (molen-)steenkoek, kregen diverse groepen van enthousiaste vrijwilligers een uitgebreide rondleiding. Zo interessant, dat velen terug komen op een zaterdag, wanneer de molen operationeel is.

Vol van een warm gevoel door de indrukken, welke gecompenseerd werd door de koude botten vanwege het frisse voorjaarsweer, werd deel twee gereden. Via een prachtig stukje Meijerij werd spoedig het partycentrum Vrije Teugels bereikt waar de ervaringen breed uitgewisseld werden en een kop soep geserveerd werd.

Nogmaals dank aan de organisatie!

Jan Uijlings