TAN Afdeling Zuid  TAN sticker 50 jaar bijgesneden

 
 
 

Groene Woud rit 18 sept 2010

REMEMBER SEPTEMBER

De organisatoren, Toon Remeijssen van de Patan en Jan Uijlings van Tan Zuid hadden dan ook op 18 september de start van deze gezamenlijke rit laten samenvallen met een bezoek aan het indrukwekende oorlogsmuseum “Bevrijdende vleugels” in Best. De opmaat tot de rit was de ontvangst met koffie en vlaai in het restaurant met aansluitend een uitgebreide tour door het museum . Vanwege het herdenkings feest had het museum tal van extra festiviteiten georganiseerd in en rond het buitenterrein van het museum.

Om ca 12.00 uur vertrokken wij met 42 auto’s, gelijkelijk verdeeld over de mooie en ‘diverse”auto’s van onze Patan vrienden en natuurlijk onze prachtige Tractions. Niet minder dan 92 deelnemers hebben genoten van een prachtige rit door de “achtertuin” van Ton en Maria van Heesch. Terecht hadden de organisatoren de rit de naam gegeven van het prachtige natuurgebied “Het Groene Woud”. We hebben de mooiste landelijke weggetjes mogen rijden in een lange sliert op het tempo van de “Patan” auto’s ….genieten was het: de hele dag rustig rijden in de tweede versnelling en je verbazen over de prachtige Rosalie’s, de C4-tjes en de A-tjes etc , die zich zo sierlijk door het mooie Brabantse Land verplaatsten!

Voor de tweede keer is nu deze gezamenlijke rit georganiseerd en voor de tweede keer is weer bewezen dat de Patan en de Traction een paar vormen die zich geweldig goed met elkaar verstaan en een complete 4-wiel combinatie vormen: Patan zorgt voor de achterwielen en de Traction neemt de aandrijving van de voorwielen voor haar rekening.

Toon en Jan bedankt voor deze schitterende en unieke rit, schitterend vanwege de natuur en uniek omdat de totale afstand van 32 km tot de lunch en 21 km in de middag een afstand blijkt te zijn waar je van elke kilometer kunt genieten en waar je nog voldoende tijd hebt om ook met de andere deelnemers uitvoerig te praten….juist dat gezamenlijke optrekken, samen met onze auto’s, daar gaat het vooral om !
Daarom met recht: “REMEMBER PATAN-TAN ZUID, 18 SEPTEMBER 2010”.

Rolf van der Zande