We hoopten op een bescheiden deelnemersaantal, want hoe zou zo’n avontuur zonder voorgekookte pot en zonder animatie gaan verlopen? De route was op papier uitgewerkt, de campings in Metz (als tussenstop) en in Labaroche gereserveerd, en verder vertrouwden we op eigen en onderling initiatief van de deelnemers.

En zo zijn we op 9 juli vanuit Maastricht vertrokken, 9 Tractions en 17 reisgenoten. Om de reis aangenaam te onderbreken was een overnachting op een camping in het centrum van Metz voorzien waarna we vier dagen genoten hebben van de Vogezen. Ieder voor zich, samen, met de Tractions of al wandelend. En 's avonds zelf kokkerellen of voor gezelligheid en gemak uit eten waarna over en weer nog menig wijntje gesneuveld is. Voor een indruk van deze tocht verwijzen wij naar de foto’s hieronder.

Inmiddels zijn we allemaal weer behouden thuis na een week die gezellig en actief verlopen is mede dankzij redelijk tot goed weer om te kamperen en om te avonturen. Nou ja, niet allemaal want twee equipes zijn in Metz achtergebleven om nog even te genieten van het Franse stokbrood.

Na evaluatie van deze “Tour des Vosges” gaan we ons voor de liefhebbers beraden op een eventuele volgende reis zonder programmering.

Henk Hessels & Fons Struyk