Het startpunt lag in Den Hout. Op het prachtige dorpsplein verzamelden we met een lekker bakje koffie en een punt taart. Het bleek dat wij niet de enigen waren die een rit uitgezet hadden. Toen wij lekker aan de koffie zaten, konden we genieten van een stoet langskomende oldtimers van diverse pluimage die ook een stop hadden ingelast in dit mooie dorpje. Tevens hebben we een hartelijk “lang zal hij leven”aangeheven voor Piet van Vonderen, die die dag 73 lentes jong werd.

Mede daardoor startten we veel te laat. Na een fantastische route door idyllische dorpjes, een pontje en zelfs een weg die normaal gesproken alleen voor landbouwvoertuigen beschikbaar was (zie foto van de brug over de Maas!) stopten we bij een klompenmakerij annex klompenmuseum. Hier konden we wederom genieten van een lekker bakje koffie met cake. Onder de bezielende en enthousiaste leiding van de klompenmaker, hebben we alle ins- en outs van dit mooie ambacht onder de loupe genomen.

Maar helaas, Nico begon nu toch wat zenuwachtig te worden. Doordat we overal lekker de tijd voor hadden genomen, liep de rit nogal uit. Besloten werd om de rit wat in te korten en omdat de weergoden ons goed gezind waren, konden we bij Nico in de tuin picknicken. Iedereen had ontzettend lekkere dingen meegebracht en al gauw werden er schalen met lekkernijen rondgedeeld.

Tevens dank aan Gerard Scholten, die deze dag de meeste foto’s gemaakt heeft en daar zelfs een website van heeft gemaakt! Als u foto’s hiervan na wilt bestellen, stuur dan een mailtje via de site van Gerard.

Maar de meeste dank gaat natuurlijk uit naar Nico Driessen, die er voor gezorgd heeft dat dit voor ons allemaal weer een heugelijk evenement is geworden!

Leontien van Eijk.

P.S. Nico, er ligt dus nog een stuk route om voor volgend jaar te gebruiken.....wij zijn er wel voor in, dus......ga je de uitdaging aan???????

Nico, bedankt voor de voorbereiding, de routebeschrijving en de leuke dag!


Gerard Scholten maakte een mooi dagboek op internet van deze dag. Kijk maar eens of u uw Traction hier terugvindt! De foto's op deze pagina zijn ook gemaakt door Gerard.