TAN Afdeling Zuid  TAN sticker 50 jaar bijgesneden

 
 
 

Hemelvaart weekend 2012 in Licques (FR)

Cees en Tiny Bakker, Hans en To Schipper en Paul en Nel Zomers hadden alles goed voorbereid. Aan de bekende TANzuid formule van de welkomstborrel met hapjes en diner op donderdag, een prachtige rit op vrijdag incl lunch (en optioneel diner), de BBQ op zaterdag, werd een gezamenlijk ontbijt op de zondag toegevoegd.

Woensdag was het al gezellig druk op de fantastische (kleine) camping des Trois Pays in Licques (Pas de Calais). Catherine et Denis Lance hadden als eigenaren een speciaal veld voor TAN vrijgemaakt, waar de Tractions, caravans en tenten in een grote kring konden staan met middenin de partytenten. Versieringen met afdelingvlaggen en lampen maakten het compleet. De welkomstborrel kon donderdag meteen van start, waarbij de ervaringen van de heenreis uitgewisseld werden. Geen echte problemen met de voitures; buiten een uitgelopen motorlager (dan toch maar de luxe wagen opgehaald), geoxideerd contact van een startschakelaar, een niet ladende dynamo en wat afstellingen waren de werkzaamheden op het TAN-veld.

De camping verzorgde in de feestzaal een verrassingsdiner a la mode de Licques, waarbij rood en wit rijkelijk vloeide en onze stemmen luid klonken.
Uitgerust startten we de vrijdag met een individuele rit door het regionale Natuurpark. Een prachtige omgeving met zon maar ook regen. De lunch was op een unieke locatie. Een boerderij uit de zestiende eeuw (Ferme MIONET in Leubringhen) was het decor voor de uitklaptafels, banken en de vele tassen gevuld met, maar vooral voor de uitbundige leden die tussen de buien door droog van de lunchhapjes konden genieten. Paul had daarbij zijn i-pod op een speaker gezet, waardoor de chansons de fantastische sfeer verhoogde. Aan het einde van de lunch bood de Ferme iedereen als verrassing, huisgemaakte boerenijs aan. Dat was echt smullen.

 Voor wie meer informatie over en het adres van de lunch locatie wil weten klik hier 

‘s Avonds was in Licques in restaurant Abbey een diner. Velen zullen zich nog de kwaliteit heugen. Waar vind je een vijfgangen diner van hoge kwaliteit met kir, volop witte en rode wijnen voor € 27,-?? Een reden om om te rijden.

Nadat iedereen bij de super of slager BBQ ingrediënten had aangeschaft , gingen om 16:30u de kooltjes aan en om 17:00u de bar open (salade plus). De geuren lokten andere campinggasten die vol bewondering onze voitures bekeken. De pers was niet van ons terrein weg te slaan, en wij zijn benieuwd wat er in de media gaat verschijnen. Plotseling, tussen twee lamskoteletten door, werd een bezoekend artiest aangekondigd en wel Andrea Boccelli. Hij bracht zo’n succesnummer/act dat tot vele malen bis bis werd geroepen. Wat een zangtalent binnen onze club. Het was een droge BBQ tot middernacht. Een regenbui gaf een wat geforceerd einde aan een geslaagde BBQ.

Nieuw was het gezamenlijk ontbijt op de zondag, welk als zeer positief werd ervaren. Een ruim buffet met eieren op bestelling, alle soorten vlees en koffie in een dessertschaal. Een waardig afscheid en een goede start voor de reis terug.

Het comité nogmaals bedankt voor julli uitstekende verzorging en organisatie en zelfs voor het programmeren van het weer dat droog moest geven op de gewenste momenten.
Gezien het plezier van de organisatoren zijn potentiële organisatoren voor Hemelvaart 2013 nu al aan het opstaan. Binnenkort weten we meer.

Jan en Trudy Uylings