TAN Afdeling Zuid  TAN sticker 50 jaar bijgesneden

 
 
 
×

Fout

[SIGPLUS_EXCEPTION_CASE_MISMATCH] Image source root/images/stories/tanzuid/ritten/aspergerit2012/zaterdag cannot be found with a case-sensitive search but a file system entry root/images/stories/tanzuid/ritten/Aspergerit2012/zaterdag exists. While some operating systems (e.g. Windows) are case-insensitive, others (e.g. Linux) are case-sensitive in matching file system entries. On this server, the image source must match the file system entry exactly, including character case.

Aspergeweekend 2012

Hans had speciaal op zijn muziekboerderij nog extra voorzieningen aangelegd voor de kampeerders, zoals extra douche en toilet ruimtes. Zaterdagmiddag kwam een select gezelschap om voor de eerste keer proef te draaien met dit nieuwe fenomeen. Er was een overvloedige BBQ aanwezig welke de aanwezigen tractionisten onder het (wat mindere) genot van Nederland – Denemarken tot zich namen. Hierna werd er voor de liefhebbers ter plekke wat muziek instrumenten uitgedeeld en werd er tijdens Duitsland – Portugal (zonder geluid) uitgebreid gezongen en muziek gemaakt aan de bar. De niet kampeerders (zoals ikzelf) gingen diep in de nacht huiswaarts nadat we massaal geconstateerd hadden dat we dit volgend jaar weer willen meemaken.

{gallery}tanzuid/ritten/aspergerit2012/zaterdag{/gallery}

Dat de zondag in eerste instantie wat vlug en hard aankwam had uiteraard niets te maken met de festiviteiten van zaterdag. Ondanks de weersvoorspelling was het toch een fraaie dag zodat we met 4 tractions uit Heeze vertrokken om (wederom) onze opwachting te maken in Grubbenvorst. Op het dorpsplein stonden inmiddels al weer een groot aantal fraaie tractions welke door diverse dagjesmensen uitgebreid werden gefotografeerd.

Na de koffie met Limburgse vlaai gingen we door het fraaie landschap van Noord-Limburg op weg naar ‘Laat je niet kisten, deel 2’. In de diverse tractions werd al druk gespeculeerd wat dit keer deze cryptische omschrijving zou inhouden. Na de vorige keer de doodskisten fabriek vroegen we ons af of een crematorium nou wel zo leuk zou zijn als pauze nummer. Gelukkig lag er een totaal andere vorm van kisten voor ons in het verschiet.

In Baarlo bij Piet Smedts was er een heus vliegtuigen museum van het merendeel militaire kisten waar we her en der in mochten klimmen. Er werd door Piet en zijn zoon een boeiende rondleiding gegeven welke werd afgesloten met een fraaie video presentatie over hoe de ‘kist’ waar we zoeven nog in hadden gestaan in Baarlo terecht was gekomen. Na dit museumbezoek vond Hans dat hij met een luide knal de rit naar het aspergerestaurant diende aan te kondigen.

Over de asperges kan ik kort zijn. Weer werd de kwaliteit en kwantiteit van de vorige jaren geëvenaard zo niet overtroffen. In het dankwoord gaf Rolf aan dat we zeker volgend jaar de zaterdag erin willen houden. Hans en Jacqueline, bedankt voor dit prachtige aspergeweekend.

Geert van Eijk

Foto's van de rit op Zondag