De dagen ervoor hielden we de meteo goed in de gaten. Toen we op donderdagmorgen vertrokken regende het flink in België. Maar zodra we de grens met Luxemburg overkwamen klaarde het op. Bij aankomst op camping Op der Sauer in Diekirch was het al goed vol met families in Tractions en caravan, tent of huisje.

De organisatoren Rob Helbers en Daan Bakker hadden hun best gedaan om een mooie camping te vinden in Klein Zwitserland. Prachtig uitzicht op de heuvels rondom Diekirch en we hadden een mooi veld voor de club. Ook dit jaar waren we weer met een grote groep (72 personen) en de stemming zat er meteen goed in. Gezellig bijkletsen met elkaar onder het genot van een kop koffie of iets sterkers...
De catering op de eerste avond was uitstekend verzorgd door de families Helbers en Bakker. Er werd de hele middag hard gewerkt om voor zoveel mensen een maaltijd te maken. We zaten in een grote kring rond de keuken tent en lieten ons de soep en salade goed smaken! 

De volgende ochtend was het eerst wat nevelig, maar toen we om half elf in kolonne de camping verlieten voor de rondrit brak de zon goed door. Rob en Daan hadden een prachtige tocht uitgezet waarbij we alle kleine en leuke weggetjes in de buurt hebben bereden. Grappig en een mooie combinatie was ook de Patron van Wim en Marianne van Duren en de gele HY bus van Erwin Kulsdom die achter de Traxen aanreden. We hadden zodoende de nodige bekijks van de locale bevolking.

De omgeving van Diekirch en Echternach is erg heuvelachtig dus afstand houden en op tijd terug schakelen was het advies van de organisatoren. Ergens midden in het bos stond er ineens een lekkere picknick klaar. Compleet met broodjes, drinken en tafels om aan te zitten. Daan en Thomas (en aanhang) hadden die morgen al flink wat werk verzet om alles aan te slepen. Perfect jongens!

's Middags voerde de tocht ons naar het kasteel van Beaufort. Met de hele groep beklommen we de ruïne. Een heuse gevangenis kelder en de martelkamer waren natuurlijk zaken die we even moesten inspecteren. Een echt gruwelkasteel dus. Ondertussen werden tientallen foto's geschoten van de rij met blinkende Tractions die langs de weg geparkeerd stond. Je moet weten dat Hans Schipper 's ochtends zwetend en driftig poetsend zijn best had gedaan om de zijne het meest van allemaal te laten glimmen. Bij een tussenstop bij een rotspartij een eindje verderop werd flink geklauterd, met name door de jeugd. Allen bewonderden Joep Kloth, die ondanks zijn krukken als een atleet snel boven was, en dat terwijl menig ander zich nog zuchtend naar boven werkte!

Vol goede moed tuften we door naar Echternach waar we op de markt de auto's neerzetten. Even werden we nog terechtgewezen op het parkeerverbod door een driftig gebarend heerschap, hetgeen uiteindelijk de burgemeester bleek te zijn. "Nur fünf minuten hier für die Foto's" uit de mond van Rob deden hem lijdzaam toezien en verder lopen. Op de diverse terrassen werd een verkwikkend biertje gedronken waarna de stoet zich verder richtte op het eindpunt. Dat bevond zich net over de grens met Duitsland in een bierlokaal met de toepasselijke naam 'Bei Anni'. Anni zelf regelde de bediening met gezwinde spoed en sprintte door haar biertuin met 70 grote lappen schnitzel. Tot ons grote vermaak demonstreerde ze ook nog eens hoe je een glas Duits bier in een keer leegdrinkt! Haar sprintkwaliteiten liepen daardoor wel iets terug was onze indruk.

De zaterdag werd door velen besteed aan het doen van inkopen en het maken van een eigen ritje. Met een groep zijn we ook nog een kijkje gaan nemen in het 'nationale automuseum' in het dorp. Niet groot maar wel leuk om te zien wat daar stond aan bijzondere auto's o.a. uit de collectie van de Groothertog. We hadden al snode plannen om een 6V accu mee te nemen en een kannetje benzine om spontaan te gaan sleutelen. Dat ging niet door, maar de jongeren onder ons kregen het toch voor elkaar om stiekem diverse toeters en bellen in gang te zetten bij één van de oldtimers. Er zit dus echt wel sleuteltalent bij onze kroost...

Het weer was ook zaterdag prima en zonnig. Dus gingen de meegebrachte BBQ's 's avonds professioneel in de hens. De aanwezige brandweerman - onze Henk - kon niet verhinderen dat sommigen enthousiast olie op hun hete kolen gooiden. Ook echte erfstukken onder de BBQ's moesten met hulp van de sleutelploeg weer op gang worden gebracht. Als grote verrassing liet Jan Uylings nog een feestlied aanrukken voor Geert en Leontien van Eijk die onlangs 12,5 jaar getrouwd waren. In het Neder-Russisch werd het Glasnivolski lied aangeheven. Het was nog lang na zonsondergang gezellig in de kring daar op het grasveld.

Zoals u kunt lezen was het een zeer geslaagd Hemelvaartsweekend met goeie zin en goei weer. De organisatoren hadden veel energie gestoken in de voorbereiding en de begeleiding tijdens het weekend. Hartelijk dank daarvoor!!
Lia & Marc Vos

foto's: Huib & Helma de Bruine & Marc Vos & Ben Kulsdom