We ontmoetten elkaar in Boxtel bij het Oertijdmuseum De Groene Poort. Voor de liefhebbers van geologie en dinosaurussen een echte aanrader. Onder het genot van een kopje koffie konden we eerst even bijpraten op het terras. In zijn welkomstspeech verklapte Bart van de Loo dat we een jarige deelnemer - Rob Helbers - in ons midden hadden die ook nog eens Abraham werd. U begrijpt dat we Rob met zijn allen hebben toegezongen.

Eenmaal in het oertijdmuseum gaf René Fraaije een boeiende uitleg over de eerste mens, de (kiezen van de) mammoet en de kiezen van haaien. Wist u waarom u zoveel haaietanden kunt vinden aan het strand? De haaien krijgen elke 10 dagen nieuwe. En als u een keer in de bek van een haai terechtkomt, kijk even of hij gladde tanden heeft. Dan lust hij alleen maar vis. Zitten er kartels aan, tja helaas dan toch maar heel hard gaan zwemmen...De oermens was ook aanwezig en deze bevallige dame heette Lucy. Ze was nauwelijks groter dan een meter en eh... nogal behaard. Volgens René Fraaije kan ons dit ook weer overkomen als we minder kleding zouden gaan dragen(!)

Na het museum te hebben bekeken, gingen we op pad met de Tractions. Het verkeer werd professioneel tegengehouden door Bart en Bart, en daar ging de stoet op pad. Helaas voor Bart van de Graaf wilde zijn Traction uitgerekend die ochtend niet starten en moest hij met zijn dagelijkse auto deelnemen. De rit eindigde vlakbij zijn huis en toen is de oorzaak snel opgespoord en is de vastzittende vlotter weer op gang geholpen door Ton van Heesch.

De tocht voerde via hele mooie slingerweggetjes door het groene gebied tussen Boxtel, Oisterwijk, Liempde en Den Bosch. Op de tussenstop bij 'de Rode Haktol' moesten de auto's vakkundig worden gekeerd om de parkeerplaats op te rijden. Zo zagen we dat een Traction Avant een échte draaicirkel heeft. De koffie met vlaai werd aangeboden door CTA service en smaakte heerlijk, bedankt! Een mooi moment om weer even bij te praten en de dorstige kelen te lessen.

Ook het tweede deel van de rit ging door een mooi gedeelte, van Spoordonk naar Liempde en door het schilderachtige Gemonde. Uiteindelijk landden we aan de Goudkust van Vught bij de Vughtse Duinen. Daar sloten we op een zonnig terras de mooie dag af.

Bart & Bart, bedankt voor de vele voorbereidingen, de heldere routebeschrijving en het mooie programma!

Naast onze eigen foto's kregen we ook een mooie foto's en filmpjes van Michel Bats, een enthousiaste Citroën fan die toevallig voorbij de startlokatie van de rit kwam en ons dit nog de zelfde avond toemailde.

Marc Vos