TAN Afdeling Zuid  TAN sticker 50 jaar bijgesneden

 
 
 

Pinksteren 2014 BOCC

We reden met drie tractions richting Monschau Waar de gehele groep zich verzamelde bij een mosterdmolen waar we de lunch gebruikten. Deze lunch was een opmaak voor wat ons te wachten stond want iedere middag en avondmaaltijd bestond uit 3 gangen. Na de lunch was er een rondleiding door de mosterdmolen en werd er van hartenlust geproefd. Met name de libido versterkende mosterd was erg in trek bij het mannelijk deel van het gezelschap. Hierna werd er richting Alken aan de Moezel gereden volgens een traction vriendelijke route, wat inhield dat de ergste stijgingen en dalingen in dit berggebied waren vermeden. Na een korte stop in een klein plaatsje voor koffie of een ijsje vervolgden wij onze route naar Alken. Eenmaal aangekomen aldaar bleek het hotel over een parkeerplaats te beschikken waar precies alle tractions oppasten. Na de avondmaaltijd was het prima vertoeven aan de oever van de Moezel.

De volgende dag begon met een stevig ontbijt, want we gingen immers wel 50 meter wandelen naar de aanlegsteiger van de boot die ons over de Moezel heen en weer bracht om zo een fraaie inkijk te geven van alle plaatsjes, kastelen en niet te vergeten de vele wijnvelden.
Nadat we hadden geluncht was het tijd voor een tochtje met de traction om naar de Rijn te rijden. Via wat pittigere hellinkjes voor de traction reden we naar het einddoel wat een fraai Lorelei achtig kasteel boven op een rots met een fraai terras was waardoor we neerkeken op miniatuur treintjes en bootjes die langs en over de Rijn passeerden.

De terugweg was wederom wat pittiger en bestond uit een mooie stijging gevolgd door een met haarspeldbochten gelardeerde daling. Eenmaal bij het hotel aangekomen bleek de muziek / dansavond te zijn verplaatst naar deze dag. Helaas was het die dag zo warm dat na het fantastische buffet de zanger / muzikant ongeveer de enige aanwezige binnen was en zat eenieder lekker op het terras.
De volgende dag begon met een wandeling door het historische Alken onder leiding van een gids. Hij wist ons diverse leuke anekdotes uit de boeiende geschiedenis van Alken te vertellen.

Al in de middeleeuwen kregen de vrouwen bij het beleg van een stad 2 ½ liter wijn per dag terwijl de mannen 4 liter kregen voor het zelfde werk.
Een aantal fanatiekelingen besloot om na de wandeling nog naar het kasteel op de berg te lopen. Zij werden beloond met een fantastische ervaring, maar ook met forse spierpijn van de steile klim daar naartoe.

Na de lunch vertrokken we naar het fraaie Belstein waar we wat konden shoppen, wandelen of op een terrasje zitten genieten van het passerende scheepvaart verkeer. Terug naar het hotel wachtte ons daar een wijnproef en verschenen we vervolgens in passende kledij uit de traction jaren op het avond diner. Dat was ook het moment om de organisatie te bedanken voor dit feest van de afgelopen dagen. Voor de BOCC hadden de TAN-Zuid leden nog een kleine verrassing, De dames van het gezelschap Anke-Nel, Ans en Leontien zijn lid geworden van de BOCC.

Helaas brak de maandag aan, de terugkeerdag. We kregen een fraaie route naar Adenau waar we een gezamenlijke lunch gebruikten en waar we afscheid namen van al onze nieuwe vrienden om het laatste stuk naar Nederland te gaan rijden. Eind van de middag waren we weer thuis en konden terugkijken op een zeer geslaagd evenement.

Als u na het lezen van dit stuk ook zin hebt gekregen om met onze Vlaamse vrienden eens een dag mee te maken, kijk dan vooral eens op de site van de BOCC www.bocc-citroen.be. Daar treft u ook diverse foto’s van dit evenement aan.

Op 19 oktober gaan we met de BOCC een gezamenlijke (verbroederings) rit rijden welke in het teken van de Groote Oorlog zal staan die 100 jaar gelegen is begonnen. We hopen die dag naast veel (mede) BOCC leden ook veel TAN-Zuid leden te mogen verwelkomen.

Leontien en Geert van Eijk.