TAN Afdeling Zuid  TAN sticker 50 jaar bijgesneden

 
 
 

Aspergerit 2014 muzikale ode aan de asperge goud van Grubbenvorst

Een idee dat drie jaar geleden door Hans was geopperd om op de zaterdag avond, voorafgaande aan de asperge rit , een BBQ en muziek avond te organiseren in zijn muziek boerderij, is nu uitgegroeid tot een niet meer weg te denken traditie. Op basis van de twee voorgaande jaren stond de tuin van Hans op zaterdagavond 28 juni vol met caravans en tenten van Tan Zuid feestgangers, maar ook degene die dichtbij een B&B locatie hadden of een hotelkamer, genoten met volle teugen van deze avond. De huisband “Just us” met fantastische muzikanten en een meer dan inspirerende zanger hadden hun repertoire geheel afgestemd op het 50 + publiek. “Swing it out baby” was de toon. Tja , en als absolute apotheose was het optreden van de trekharmonica virtuoos Wiel en zijn meer dan sympathieke echtgenote, met een uiterst professionele zangstem, Margo….tot ver in de vroege zondag ochtend mochten we genieten van al hun mooie songs. En het unieke optreden van Joep , die naar hartenlust probeerde dit unieke duo instrumentaal te ondersteunen, gaf dit alles nog een bijzondere naklank ……

Het spreekt voor zich dat alle aanwezigen van dit jaar weer graag volgend jaar  de openingsavond van de asperge rit zullen mee maken, en voor de deelnemers aan de asperge rit die deze avond niet kennen ; schroom niet om volgend jaar contact op te nemen met Hans voor verblijfsmogelijkheden zaterdag nacht om een fantastisch heerlijke (BBQ) en een uniek muzikale avond mee te maken…u kunt zich gewoon niet voorstellen wat u gemist heeft!!!

En dan de volgende stralende zondagmorgen van 29 juni, en waar het ook eigenlijk om gaat, de asperge rit. Meer dan 40 tractions en nog veel meer deelnemers verzamelden zich s’ morgens rond 11.00 uur op het zonnige terras van de Brasserie “ in de Witte Dame”. Was het toeval of was het door Hans zo gepland: Op het mooie plein voor het terras traden drie lokale Shanty  koren op …Jan Uijlings muzikale hart vulde zich met de herinneringen aan al zijn vroegere Shanty optredens….Wij, maar zeker ook Jan, genoten van de vele schitterend gepoetste Tractions , geparkeerd in het front van de zangroepen in combinatie met de vele zeemans- en piratenliederen. 

Om 13.00 uur vertrokken we dan vanuit Grubbenvorst in een lange unieke slinger van Tractions achter de mooie cabrio van Hans en Jacqueline….genieten van het schitterende Limburgse land. Het gezegde “Er gaan vele wegen naar Rome” haalt het niet bij de constatering dat er “Nog veel meer wegen naar Grubbenvorst leiden”. Al vele jaren mocht ik actief deelnemen aan een asperge rit , maar altijd rijden we weer door onbekende, maar o zo mooie Limburgse weggetjes….een waar genot voor de echte Traction rijder.

Hoogtepunt van elke asperge rit is telkens de verassende excursie als traditionele tussen-stop van de rit. Ditmaal verraste Hans ons wel echt op een wel heel muzikale ( zo passend in dit weekend!) excursie; een bezoek aan het museum “van Wasrol tot dvd” (www.museumwasrol.nl) in het kleine plaatsje Boekend bij Venlo. Genoten hebben we van de geschiedenis van muziek en geluid die zicht- en hoorbaar gemaakt wordt door een unieke verzameling van bijzondere en  unieke apparaten…werkelijk fantastisch…we werden er stil van om direct ook intens te genieten van al het moois wat we zagen en hoorden. Ik raad u aan dit museum te bezoeken met een groepje van minimaal 10 mensen…u zult ongetwijfeld, net als alle deelnemers van deze asperge rit , diep onder de indruk geraken!

Tenslotte, en dat is elk jaar weer het smakelijke en oer gezellige slot van de asperge rit, met z’n allen uitgebreid en zonder ook maar iets te kort te komen heerlijk genieten van de asperges, bereid volgens oer Limburgs recept, met romige saus, verse eieren en hele mooie hammen. Speciaal voor ons bewaard op het land van Grubbenvorst , de laatste asperges, met recht “Het goud van Grubbenvorst”…… Hans en Jacqueline, uit naam van alle deelnemers, enorm bedankt voor deze  geslaagde en zeer muzikale asperge rit….nu al kijken we uit naar de rit van volgend jaar, inschrijven kan vanaf vandaag!!!

Rolf van der Zande