TAN Afdeling Zuid  TAN sticker 50 jaar bijgesneden

 
 
 

Zonnige Zomerrit in Nederlandse en Belgische Kempen

We lieten de partytent voor wat het was en gingen lekker aan de koffie met verse vlaai in een grote kring in de tuin zitten. Na de ontvangst kregen we van Gaston en Marion Delvaux een route uitgereikt met fotopuzzel. Vorig jaar was de zogenaamde TANZuid Wisselbokaal geïntroduceerd. Dit jaar werd dus wederom gestreden om deze trofee.
We verlieten Lommel in een rustig gangetje om ons te verbazen over al het water dat hier in de buurt is. De zandgaten zijn destijds gegraven om fijn zand te verkopen aan Philips die er beeldbuizen en gloeilampen van bakte. Met als gevolg dat je nu heerlijk kunt watersporten in deze omgeving. Bij Postel knorden we over de Nederlandse grens, nadat we al diverse keren waren gestopt om de fotopuzzel goed in te vullen. Bij Luijksgestel werd het wat ingewikkeld omdat we op zoek gingen naar het bakkerijmuseum bij de molen. Laten er nou 2 molens in het dorp zijn, en het museum bij de 2e zijn. Op de weg terug passeerden we nog een gigantisch voetbalstadion, het blijkt wel dat ze het in Lommel zo slecht nog niet hebben…

Tja en als we dan toch in België zijn dacht Paul, laten we dan ook maar een traditionele lunch aanbieden. Dus stond er een mobiele frietkraam bij zijn huis op ons te wachten. Al snel stonden we rustig in de rij te keuvelen in afwachting van de fritten en wat daarbij hoort. We mochten zelfs nog een keer halen, maar de porties waren zo genereus dat dat niet nodig was! Als klap op de vuurpijl kwam ook de ijsboer langs, waarbij een bolletje gelijk stond aan 2 Hollandse bolletjes ijs…

Terwijl wij aan de patatten zaten was Gaston druk bezig met het verwerken van de fotopuzzel antwoorden. Zo moesten we onderweg antwoord geven op de hoeveelheid bier die onze zuiderbuur jaarlijks drinkt, of waar de meeste chocola wordt gegeten, en nog veel meer vragen waar je niet zo maar het antwoord op weet. Voordat de winnaar van dit jaar bekend werd gemaakt, ontving Geert van Eijk nog een eremetaal als aandenken aan de trofee van 2013. De winnaar van 2014 was de equipe Julius Schilthuis en Anke-Nel Vos daarbij geassisteerd door Rene Methorst en Peter Dingen.

Na zoveel zon, kwam er een aardig buitje aan, dus snel werd plan getrokken om het partnerprogramma te starten. Dit was of een bezoek aan het glasmuseum in Lommel, of een korte wandeling naar een enorm tuincentrum vlakbij. De rest van het gezelschap spoedde zich naar de tent om daar de ledenvergadering van Zuid te houden.

We werden kundig door de diverse onderwerpen gepraat door Paul en Chris en ondergetekende mocht e.e.a. aan elkaar breien als voorzitter. Bijzonder punt op de agenda was het vinden van een goede bestemming voor de eenmalig donatie voor de afdeling uit de clubkas. Diverse ideeën werden geopperd waarmee we onze activiteiten kunnen versterken. Natuurlijk ook aandacht voor de evenementen en sleuteldagen die nog komen in de herfst. Frank Kok gaat Chris helpen in de sleutelcommissie, en we verwachten de komende maanden frisse ideeën van deze fervente sleutelaars. Rolf van der Zande maakte ons al helemaal trappelend van ongeduld om aan de Reunierit met de BOCC en de bustour naar Parijs mee te doen. Ton Helbers had deze zomer al flink wat locaties bekeken voor Hemelvaart 2015 en liet ons weten een hele mooie plek gevonden te hebben. Vanuit het bestuur nog een oproep voor een nieuw bestuurslid om de evenementen portefeuille over te nemen omdat Paul dit nog combineert met het penningmeesterschap. Ook zoeken we nog 2-3 leden die willen meewerken aan de voorbereiding van Citromobile 2015. Als afdeling hebben wij nu de beurt om de TAN stand te bedenken en tot leven te brengen.

Paul en Marieke, Gaston en Marion, dank voor de voorbereiding van deze mooie dag !

Marc Vos