TAN Afdeling Zuid  TAN sticker 50 jaar bijgesneden

 
 
 

Hemelvaart weekend 2016

Wij waren er al op zaterdag ervoor en hebben een hele week mogen genieten, waarbij elke dag het weer warmer werd en er steeds meer gezelligheid kwam op de camping. Iedereen druppelde bijna eerder dan de donderdag binnen en hebben we nog gezamenlijk allerlei activiteiten gedaan, voorafgaand aan het weekend. Zoals met tractor en treintjes naar 2 wijnboerderijen, de dodenherdenking op 4 mei en de braderie in Groesbeek op 5 mei.

Eindelijk was het dan zover, het openingswoord op donderdag om 17.00 uur in de grote tent met 77 aanwezigen. Om 18.00 uur werd dit uitgebreid naar een lopend buffet van de Chinees, wat we met z'n allen moeten beamen, het was erg lekker (kipkerrie erg heet..) en heel veel verschillende dingen, die je kon kiezen. En natuurlijk, er was genoeg en iedereen heeft voldoende kunnen eten en drinken. Het was erg gezellig en er zouden nog meer avonden volgen.

Op vrijdag was het verzamelen bij het Nationaal Bevrijdingsmuseum en werden de Tractions door de organisatie netjes opgesteld, zodat ik mooie foto's kon maken. Ook aan de sponsoren wordt gedacht, deze krijgen een foto vergroot aangeboden. Onze gastheer was Herman Lelieveld van afd. Gelre die een leuke toelichting gaf op de film Market Garden. Bij vertrek vanuit het Bevrijdingsmuseum kregen we een mooie koeltas met lunch erin en de route die we zouden gaan rijden. Deze ging over en door de Ooijpolder. Op de dijk was het een lust om te picknicken, wat menigeen ook heeft gedaan.

Om 18.00 uur werden we weer verwacht in de tent voor het stamppotbuffet, wat Peen en Uien, Boerenkool en Zuurkool inhield, met worst, speklap en suddervlees. Wederom genoeg en erg lekker zelfs bij 29 graden hitte...

Zaterdag hadden we een vrije dag, wat eenieder zelf in kon vullen. Sommigen gingen nogmaals toeren door het mooie gebied, anderen pakten de fiets en weer andere zijn nog naar Citromobile afgereisd. Het was een warme en mooie dag en 's middags om 17.00 uur zijn we daarom maar begonnen met een drankje en om 18.30 uur waren de BBQ's heet genoeg om al het vlees te roosteren. Ieder voor zich, salades gemaakt door de organisatie en de tafels mooi gedekt, hebben de meeste van ons eerst bij hun eigen tafel met stoeltjes om de tent gegeten.

Naderhand was er een "Bonte" avond, nou Bont is hij zeker geweest en iedereen weet nu dat er veel zangtalent is binnen TAN Zuid. We hebben een Karaokeavond gehad, met erg mooie cadeaus, ook geregeld door de organisatie, dus de competitie was erg hoog.

De vraag is nu, willen we volgend jaar weer? JA, wij wel! Is er al een organisatiecomité? NEE nog niet. Fam. Flentrop en Fam. Vermue hebben zich inmiddels opgeworpen, maar willen er graag nog 2 mensen bij. Dus eenieder die zich geroepen voelt, kan zich melden bij iemand van het bestuur en dan moet het goed komen.

Wij kijken terug en genieten van de foto's, die zo spoedig mogelijk naar de deelnemers worden gestuurd. Dit is alvast een voorproefje voor diegenen die er nu niet bij waren. Dus misschien zijn we in 2017 met nog meer mensen. Ans & Peter, Leontien & Geert, Monique & Rolf, bedankt voor de perfecte organisatie. Tot volgend jaar!

Arie en Ingrid van Aken