Daar wij ingecalculeerd hadden dat we zouden starten met een kopje koffie en/of thee, veronderstelden wij, ten onrechte bleek, dat de inloop een half uur voor het vermelde startmoment op de uitnodiging zou plaatsvinden. Wij mochten dan ook als een van de eersten de route, bonnetjes en het Schild voor op de Traction in ontvangst nemen. Daardoor waren we natuurlijk wel in de gelegenheid alle deelnemers, leden van de club ZUID, bij binnenkomst te monsteren. En wij konden constateren dat het wel goed zit met de onderlinge relaties binnen de club. Stoelen werden af en aan gesjouwd om gezellig bij elkaar bij te kletsen en ik hoorde, als volslagen leek, al snel allerlei termen uit het autovakjargon over en weer gaan.

Ondanks het, om het maar eufemistisch uit te drukken, wat mindere weer, -de regen kwam regelmatig met bakken uit de hemel- werden de deelnemers toch warm welkom geheten door het eerder vernoemde organisatiecomité en het bestuur, in de persoon van de voorzitter Marc Vos. Om te voorkomen dat we met de ruim 25 wagens zouden gaan filerijden, werd iedereen verzocht om op verschillende momenten te vertrekken, de eerste wel onmiddellijk.

Wij vertrokken in de laatste groep en kregen wij de vuurdoop in de Traction Avant meteen afgeblust door de waterdoop door het toen nog overvloedige regenwater. Gelukkig kregen de ruitenwissertjes al snel regelmatig wat rust, maar toen moesten we vanbinnen de ruiten schoonmaken, omdat de “airco” de wasem niet kon voorkomen. Op advies van Jeanette hanteerde ik als navigator naast het ‘ruitenafdroogdoekje’ ook de pen om de route af te vinken.

De voorspelling van Jan Uijlings dat we een mooie route zouden volgen, werd zeker niet gelogenstraft. Zelfs de vele Brabanders die deelnamen, kwamen in ook voor hen onbekende dreven en weggetjes. Zoals later ook werd gememoreerd, was het een leuke bijkomstigheid van het weer dat we weinig last hadden van wandelaars en fietsers op de weg. Uiteindelijk kwamen we aan bij ’t Dupke in Sint Michelsgestel, waar een sportieve tussenstop was gepland. Onder leiding van de organisatie, letterlijk en figuurlijk met de franse slag, werd iedereen naar de mooie, ruime overdekt petanquebanen gedirigeerd. Een leuke manier om met andere deelnemers samen gezellig bezig te zijn. En zowaar er waren ook nog deelnemers die dankzij hun partners gewonnen hadden en die mochten een collectors item, een fles wijn met ’t Dupke etiket in ontvangst nemen tijdens een enigszins chaotische maar zeker geen onplezierige prijsuitreiking.

Net zoals bij de start werd ook nu weer in verschillende groepen aangereden en opnieuw vertrokken wij als een van de laatsten. Achteraf zeker een goede keuze want wij reden de tweede etappe zelfs met een mooie najaarszon op en door het al dan niet vallende bladerdak. Tegen vier uur kwamen we weer terug op de vertrekbasis, Classic Park te Boxtel.

De eigenaar, oud brandweerofficier, Anton van Dijke verhaalde over de ombouw van een hele grote eiersorteerfabriek naar de huidige expositieruimte annex feestzaal. In feite was het hele complex opnieuw opgetrokken waarbij ook veel aandacht was besteed aan het ruimen van vuile afvalresten en het voorkomen van geluidshinder.

Daarna werd met recht het organisatiecomité uitvoerig bedankt met bloemen en een miniatuur Traction Avant met inscriptie. Iedereen kon nog een kijkje nemen in de hallen van het Classic Park.

Tot slot werd er voor zo’n 30 belangstellenden een maaltijd geserveerd, die helaas kwalitatief geen recht deed aan het niveau van de dag. Het reeds aangekondigde voorgerecht werd uiteindelijk toch niet opgediend. Ook werd duidelijk dat de warmhoudapparatuur van zowel het eten als de borden in de keuken niet naar behoren functioneerde. Maar daar kon de organisatie net zoals op het weer verder geen invloed op uitoefenen.

Het was desondanks voor ons een hele leuke dag en wij vinden het achteraf maar goed dat van het uitstel in de afgelopen jaren om een keer mee te gaan, geen afstel was gekomen. De tocht en de contacten binnen de club waren zo geanimeerd, dat ons werd aangeraden om ook maar een Traction aan te schaffen zodat we ook bij de club zouden kunnen komen.

Het gaat u allen goed en bedankt dat wij deze mooie najaarsrit mee hebben kunnen maken.

Ine en Jan Vogels