Ruim 30 auto’s en 70 deelnemers verzamelde zich in een Belgisch staminee in Essen, waar we getrakteerd werden op koffie/thee en twee enorme lekkernijen. Dat ging erin als koek!

De ritmeester Marc van Zundert legde ons kort uit wat en hoe de route gereden kon worden aan de hand van een handzame routebeschrijving. Het weer werkte wonderbaarlijk mee en dus togen de dames in al haar schakeringen de weg op. Het was af en toe lastiger als het leek en menigeen kwam elkaar weer eens uit tegenovergestelde richting tegen. Na een uitvoerige zwerftocht van ruim 60 km door het gebied van nood België, zochten we een pleisterplaats op in Rijkevorsel. Een verbouwde grote hal die ingericht was met een draaiorgel en een voor België zo typische inrichting. Een band was zich aan het voorbereiden, want in de namiddag was er de gelegenheid om te dansen. Dit neemt niet weg dat er enkele koppels, waaronder fam. Schipper, een optreden gaven in stijl dansen. Na een lekker drankje vertrok de stoet voor de laatste rit van 40 km naar het eindpunt in de Smaakhoeve te Merksplas

In een moderne ambiance konden we genieten van een heerlijke pizza naar keuze, met toetje na! De weergoden beloofde ons echter op de thuisrit regen, maar dat bleef bij een buitje.

De ritmeester heeft zich danig van zijn taak gekweten, want we zijn GEEN stoplichten en GEEN grote wegen tegen gekomen. Wel veel kasseiden en natuur. Prachtig, nog in volle kleuren van het najaar.

Een prima georganiseerde rit, waar we met genoegen op terug kunnen zien. In het voorjaar van 2020 is TAN-ZUID weer aan de beurt!

John Branderhorst.