TAN Afdeling Zuid  TAN sticker 50 jaar bijgesneden

 
 
 

Stralend schoon op de sleuteldag

Stralend schoon op de sleuteldag

Op 6 juni waren we te gast bij Huib de Bruine. Ook dit jaar had Huib weer een perfecte mogelijkheid gecreëerd om in de gigantisch grote werkplaats van zijn werkgever de  roestige onderdanen van onze Trax te stralen.

Zowel nat stralen (zeg maar in een veel grotere afwasmachine dan bij u thuis onder het aanrecht) als het droogstralen (met heel fijn ijzergrid) waren de mogelijkheden.

Welaan bv de zeer roestige onderdelen van Ivo Baijens zijn in restauratietoestand verkerende Sportje uit 1938 bleken na het spoelen inderdaad grote gelijkenis te vertonen met de assen en wielophanging , die ook in een Sportje behoren te zitten. . Ook was het verrassend te zien hoe goed Rob Helbers met een afwasmachine om kan gaan; zijn raamstijlen kwamen weer als nieuw uit de machine. Vermoedelijk heeft hij de kunst van het afwassen geleerd tijdens het laatste Hemelvaartweekend van Zuid in Gulpen (!?). 

Echte technische hoogstandjes waren te bewonderen aan de machine die door Huib en Pieter werd bediend voor het uitbalanceren van de krukas van Pieter. De krukas bleek aan een kant een onbalans te hebben van 8 graden en aan de andere kant 2 graden. . Tot mijn stomme verbazing was een klein gaatje boren in de as de oplossing om de onbalans van 8 graden terug te brengen naar de juiste balans. Andre Citroën zou trots zijn op zulke techneuten in zijn fabriek.

Absoluut hoogtepunt was natuurlijk de lunch waar Huib ons verraste op de echte Zeeuwse bolussen uit Krabbendijke ; geheel in stijl zaten de bolussen nog onder het bruine vet, die wij toen zelf maar eigenmondig hebben gespoeld.

Namens ons allen dankte Geert in zijn toespraakje Huib voor de door hem georganiseerde sleutelbijeenkomst en deze dank werd onderstreept met de overhandiging van de felbegeerde TAN Zuid handdoek  en een mooie fles uit Sicilie.

Bijgaande foto’s geven een impressie van de schoonmaakploeg.

Rolf van der Zande