TAN Afdeling Zuid  TAN sticker 50 jaar bijgesneden

 
 
 

Sleutelbijeenkomst Thermphos , 6 maart 2010

Sleutelbijeenkomst Thermphos , 6 maart 2010

Na eerst gastvrij ontvangen te zijn in Huize de Bruine met een kop koffie, trokken wij in optocht achter twee tractions (Huib en Theo, wie beweert dat je alleen in de zomer met een traction rijdt?!) naar Vlissingen. Bij Thermphos kan Tan Zuid, dankzij Huib de Bruine, beschikken over de grootste werkplaats die we kennen.

In de achterbak van onze auto’s een diversiteit aan verroeste/vervuilde onderdelen, van melkbus (voorloper van de Traction benzine tank), via velgen, grilles, voorbrug tot een 6 cilinderspruitstuk met daartussen nog heel veel andere onderdelen die een spannende foto puzzel reportage zouden kunnen opleveren. Huib zorgde dat alle machines, droog en natte spuitcabines, op volle kracht werkten waarna wij met volle overtuiging aan de afwas konden!

Ondertussen werd door Huib, onder toezicht van Pim en Henk de krukas van Henk uitgebalanceerd….goed gereedschap is het halve werk; moet je nog wel weten hoe dat goede gereedschap werkt!

De lunch was natuurlijk een aangename onderbreking, niet alleen omdat Jan had gezorgd voor een groot aantal appelflappen, Zeeuwse gastvrijheid (!), maar ook omdat, onder dankzegging met een flesje wijn, Huib werd toegewenst tot zijn (67- jarig) pensioen bij zijn Thermphoss te blijven werken. Het geeft ons daardoor de mogelijkheid nog jarenlang onze roestige onderdelen weer helemaal te kunnen schoonmaken!

Rolf van der Zande