TAN Afdeling Zuid  TAN sticker 50 jaar bijgesneden

 
 
 

“To Led”, theres no question about it…..

Voor de sleuteldag van februari waren we dit keer te gast bij Pim en Jooske Wittop Koning in Oosterhout. Buiten was het koud en een beetje guur weer. Gelukkig is Pim in het bezit van een perfect ingerichte sleutelruimte welke voor deze gelegenheid, samen met Guus, speciaal was ingericht kompleet met hangtafels.

IMG 0277

Na een gezellig rondje bijkletsen met oudere en nieuwe gezichten was het tijd om aan de slag te gaan. Pim kreeg het woord en de volle aandacht van de aanwezige. Er is in het verleden al veel geëxperimenteerd met verscheidene systemen van Led-verlichting. Pim heeft deze ontwikkelingen altijd met veel interesse gevolgd en was op zoek naar een manier om dit zo goed mogelijk toe passen in de standaard verlichting van onze Traxen. Hier ontstond nu juist het probleem. Want, wat is er nu standaard aan de Traction. Hij heeft zich toen maar even de “kleine” opdracht gegeven om een systeem te ontwikkelen wat gebruikt kan worden in (bijna) alle verlichting dit is gebruikt op onze auto’s. “Kan nooit”, zou je zeggen. Jawel hoor hij is hier in geslaagd.

Pim liet zien hoe zijn ontwikkelingen zijn geëvalueerd. Van prototype één, twee en drie naar de uiteindelijke versie welke nu wordt aangeboden in ons centrale magazijn. Na de uitleg over techniek en werking was het ook tijd om de verschillen te zien. Pim heeft een ware testbank om de verschillen met eigen ogen te kunnen waarnemen. En dat het een verschil is mogen we zeker zeggen!

Genoeg gepraat. Marc Vos heeft zijn auto beschikbaar gesteld om de inbouw van de led’s in de richtingaanwijzers te kunnen zien. Na het verwijderen van de oorschelpen van de binnenbekleding werden rondom de lampjes open geschroefd. De wijzigingen werden aangebracht led’s geplaatst, even solderen, testen en de lampjes werden (bij wijze van spreken zo vlug als je dit leest) weer terug geplaatst. Oorschelpjes weer terug en de auto mocht de pitbox weer verlaten. Pim fantastisch gemaakt! Leverbaar voor de meeste armaturen kompleet met benodigde materialen en installatiehandleiding. Voor iedereen die Led-verlichting wil inbouwen in de Traction is een passage langs het centrale magazijn zeker een overweging waard!

Pim en Jooske, namens alle leden (die vanuit alle hoeken en zelfs van buiten onze afdeling de moeite hadden genomen af te reizen naar Oosterhout) hartelijk dank voor de geweldige gastvrijheid en vooral zeer leerzame dag.

De sleutelcommissie,

Chris Hahn, Frank en Francis Kok.