TAN Afdeling Zuid  TAN sticker 50 jaar bijgesneden
 
 
 

Sleuteldag 23 juni 2007

Sleuteldag 23 juni 2007

Op 23 juni was het een klein feestje want we hadden 2 jarigen in ons midden te weten Pim Wittop Koning en Cees Bakker. Na de koffie met gebak bekeken we de werkplaats bij Pim aan huis en het afdelingsmagazijn.

2 Jarigen en 3 bruggen

Op 23 juni was het een klein feestje want we hadden 2 jarigen in ons midden te weten Pim Wittop Koning en Cees Bakker. Na de koffie met gebak bekeken we de werkplaats bij Pim aan huis en het afdelingsmagazijn. Pim en Fons lieten trots een werkstuk zien: een zelf gemaakte oliepomp tester. In deze testopstelling kun je de oliepomp afstellen zodat hij de juiste druk geeft. Dus voor eenieder die zijn oliepomp wil afstellen, neem even contact op met Pim.

Daarna gingen we in konvooi naar de garage van Boudewijn Schoenmakers in Oosteind. Boudewijn is APK keurmeester en onderhoudt diverse automerken in zijn brandschone garage. Er werden diverse tractions naar binnen gereden om aan een proef APK te worden onderworpen. Zo werd de remmentestbank gebruikt om te zien hoe de traxremmen functioneerden bij de auto van Daan Bakker. Met een weeg apparaat werd de wieldruk gecheckt bij Geert van Eijk. Ook de hoogte van de achteras werd aangepast. Koplampen werden nagemeten en afgesteld. Tip: doet u voortaan wat kruipolie in de grote moer van de koplamp, dan kan de keurmeester deze eenvoudig afstellen. Zo niet dan is ie een half uur extra bezig met de kans op beschadiging van de moer.

Omdat er 3 bruggen beschikbaar waren gingen de dames snel de lucht in. Een uitlaat werd kritisch geinspecteerd, er zat blijkbaar geen flexibel deel in. Ook de trekhaak die met wat te dunne boutjes vast zat werd 'afgekeurd'

De compressie kon ook makkelijk worden gemeten. 4 bougies eruit, de compressie meter erop en je kon zo op een grafiekje aflezen of de compressie nog goed was. Bij de ene traction was die prima en bij de andere was duidelijk te zien dat er een cilinder minder presteerde. Nog geen reden tot motorrevisie maar voor de eigenaar wel goed om te weten, dat het er een keer aan zit te komen. Ook onderwierp Bart zijn wiellagers nog eens aan een grondige inspectie.

Tussen de buien door wandelden we naar de lunchruimte waar we opniew heerlijk getracteerd werden op broodjes door de jarigen.
Boudewijn, Pim en Cees,

Bedankt voor de mooie sleuteldag!
Marc Vos