TAN Afdeling Zuid  TAN sticker 50 jaar bijgesneden

 
 
 

Het was Multitasken in Lommel

Maart vorig jaar is een groep TAN Zuiders betrokken geweest bij de ontmanteling van de Traction van Paul Officier. Een grote stapel onderdelen is toen ongeordend achtergelaten. Paul heeft vervolgens zijn naam waargemaakt.

2017 04 01 10.32.19

In de periode tot nu toe heeft hij van twee motoren één gemaakt waarbij de nodige onderdelen zijn gereviseerd en vernieuwd. Ook de verschillende onderdelen van de voortrein heeft hij in die periode zodanig onder handen genomen dat ze nu goed konden worden gemonteerd. De Traction hing, in een ruimte die volledig Citroën ademde, in de takels. En de motor stond zodanig praktisch opgesteld dat het werk kon beginnen. Alles was spic en span op orde. Huib en Gaston werden aangewezen als voormannen voor resp. het draaiend krijgen van de motor en het aanbrengen van de volledige voortrein. Zij kregen gelukkig hulp van vele handjes. De startmotor was stuk en moest worden vervangen. Geen probleem, Huib haalde de startmotor uit eigen wagen. Kleppen en ontsteking gesteld en ja hoor om goed 14.00 uur draaide de motor. Een prachtig moment onder applaus begroet. En de voortrein werd ook vakkundig in elkaar gezet. De voorwielophanging, de torsiestaven en hoogtestelling. De verdere opbouw van de voortrein en de afstelling van remvoeringen / remtrommel en uiteindelijk het aanbrengen van de wielen. Vele handjes hebben er toch mooi toe geleid dat de Traction van Paul loopt en weer op zijn pootjes staat. Marieke met hulp van Tho zorgden ondertussen voor de inwendige mens. CHAPEAU.

Deze zeer actieve sleuteldag werd door vele bezocht waaronder een nieuw lid. Geert Dirkx uit Reusel is verwelkomd en gezellig voorzien van het bekende schildje voor zijn Traction.

Het moment suprême