TAN Afdeling Zuid  TAN sticker 50 jaar bijgesneden

 
 
 

Sleuteldag 11 okt 2008

Sleuteldag 11 okt 2008

Een 2-tal stuurhuizen, klapperende wielen, haperende benzinepompen, we hadden weer wat te sleutelen.

Het was een mooie en zonnige oktoberdag. Achter de mooi opgeknapte boerderij van Leo Aarden troffen we elkaar bij de koffie. Welkom geheten door de familie Aarden en de 2 honden, togen we aan het sleutelen.

Als eerste op het programma stond een stuurhuis van Leo. Dat werd gereinigd en voorzien van nieuwe rubbers. Arjo had een stuurhuis gereviseerd en de onderdelen daarvan werden weer netjes in elkaar gezet. In goed overleg tussen de deskundigen over waar welk pinneke of moertje moest komen.

Intussen had Theo zijn auto in de tuin gereden, omdat zijn voorband toch wel snel was versleten na de eerste 5000 km. Met een geimproviseerd meetlint werden de afstanden tussen de voor en achteras nagemeten en de sporing op het oog bijgesteld. Of Theo houd van veel rondjes op rotondes rijden, of de sporing stond niet goed maar iets klopte er niet. Nou dat laatste was dus het geval. Na de verbeterde afstelling hebben we het reservewiel gemonteerd. En zo kan bij de mosselrit van volgende week volgens sommigen al worden gevoeld of de afstelling beter is.

Donald was met zijn pas aangeschaft sportje ook langsgekomen. Een mooie bordeauxrode met zwarte spatborden. Deze auto zag er mooi uit, en hij had onlangs ook het interieur laten vernieuwen. Dat was vakwerk. Toch was er nog een probleempje met het remmen. Er bonkte/rammelde wat in het linkervoorwiel. Na wat uitproberen en duwen en trekken aan het wiel werd al snel duidelijk dat de bovenste fuseekogel te los gesteld was. Ook dit werd verholpen, en vervolgens werd alles nog eens goed doorgesmeerd. De vorige eigenaar was wat zuinig met de vetspuit geweest, omdat sommige onderdelen wat droog stonden. Ook Donald ging dus weer soepel en gesmeerd naar huis.

Intussen was o.a. Pieter bezig met het reinigen van de benzinepomp van de Normale van Leo. De auto had een tijdje stilgestaan, en met een beetje soldeerwerk was de pomp ook weer klaar. Lekker zo'n slok benzine he Pieter? Verder bleek dat de dynamo niet meer goed de accu oplaadde. Onze heren electronici gingen met het meetapparaat aan de slag en konden zodoende zien dat het beter was om de reserve dynamo te monteren. Hetgeen ook direct gebeurde.

De garage in de achtertuin van Leo is in aanbouw. Zodra deze klaar is mogen we nog een keer terugkomen om dit sleutellokaal in te wijden. Er is ook dan vast wel weer wat om aan te sleutelen. Leo bedankt voor de leuke ontvangst en de koffie en de heerlijke soep. Het was beregezellig.

Tot een volgende keer!

Marc Vos