TAN Afdeling Zuid  TAN sticker 50 jaar bijgesneden

 
 
 

Zelf routes maken op Sleuteldag

Tom Tom & Traction: Triple “T” op 11 December in Lottum

Gastheer Frans Gommans had zijn fantastisch locatie in Lottum weer helemaal geprepareerd voor de boeiende cursus Navigatie hulpmiddelen. Onder leiding van Marc Vos en Geert van Eijk wandelden de ca 12 cursisten van Zuid stap voor stap door de wonderlijke wereld van alle mogelijkheden, hoe op verrassend eenvoudige wijze zelf op Google Maps een route is uit te stippelen.

 

Met de hulp van het navigatieprogramma “Tyre” (simpel en gratis te downloaden via het artikel “Het maken van routes op je Tom Tom of Garmin“ menu Techniek/Documentatie) is elke route, ”waar dan ook in de wereld” zelf te maken.

De beamer vergrootte de professionele uitleg van Marc helder en duidelijk van dit “doe het zelf “ programma. Wij, cursisten, konden de stappen met onze eigen laptop eenvoudig volgen. Na de uitleg hoe we een route moesten maken, wijzigen en weer aanvullen, maakte gastheer Frans op het grote scherm een mooie route, die wij op onze eigen laptop overnamen. Hoe simpel was het toen om deze rit daarna te downloaden op onze Tom Tom.

Niet verrast maar wel zeer verblijd werden wij daarna door Echtgenote Ria en de altijd weer hulpvaardige vrienden Gonnie en Louis, die een meer dan voortreffelijke en voedzame snertsoep hadden gemaakt waardoor de lunch een tweede happening werd van deze sleuteldag.

Na de lunch stapten wij ieder in onze auto met de Tom Tom en de rit die Frans op het grote scherm had uitgezet . En warempel de meeste Tom Toms luisterden tot op het detail naar de ingegeven route.

Op voorstel van Paul Officier zullen wij in de toekomstige ritten van TanZuid de mogelijkheden van deze manier van navigeren steeds meer invoeren; voor het eerst op 10 April 2011 tijdens de voorjaarsrit; dus neem dan, als u daarover beschikt , in ieder geval uw Tom Tom mee …wij helpen u dan verder “Op de weg” !

Lekker toeren met je Traction , in je eentje met de hulp van de Tom Tom; of tijdens gezamenlijke ritjes geen kaart lees discussies meer. Hoe wonderlijk dat ook mag klinken, in de toekomst gaat dat gewoon lukken in uw Traction!

Dank vooral aan onze cursusleiders Marc en Geert en onze gastheer en- vrouw Frans en Ria voor deze buitengewoon bijzondere en leerzame “sleutelbijeenkomst”.

Rolf van der Zande

Lees het artikel over het maken van routes op je TomTom of Garmin in Techniek / Documentatie op deze site 

De presentatie is hier te vinden

Om Traction afbeeldingen op je TomTom te krijgen lees dit artikel in Techniek / Documentatie op deze site